Новости
О нас
Просьбы о помощи
Просьбы о донорах
Просьбы молитв
Просьбы в файле
Стань донором
Статьи
Дети творят
Гостевая книга
Обратная связь
Форум
Наши партнеры
Наши банеры
Полезные ссылки
Фото-галерея
Консультации врача

* Катюша Шевчук. Великій збір на операцію на глазіку.
* Федір Константінов. За крок до перемоги! 7 000 грн на ПЕТ КТ. Потрібна ваша підтримка.
* Марковська Даринка. Час пройти обстеження.
* София Балдюк. Плановое обследование и реабилитация на май. К сбору - 45000 гривен
* Марина Диденко. Новый курс на май. К сбору - 15500 гривен.

* Кто мы без Бога, и к чему мы можем без Него прийти?!
* «Разговор с тобою...». Памяти Надежды Лисовской.
* "Господь всегда утешит" - протоиерей Евгений Милешкин (видео)
* «Медсестры плакали, глядя на венчание в палате». Священник — о служении в онкоцентре
* Нина Москалева. «Благодарное сердце открывает небеса...»

* Рубан Ярослав
* Гончаренко София
* Горюшко Николай
* Савко Анастасия
* Панфилов Тимофей
* Азаров-Кобзарь Тимофей
* Ковыренко Ахмед
* Острый Данил
* Маловик Сергей
* Деревицкий Артур

* Доноры А(ІІ) Rh- в г. Днепр. СРОЧНО!
* Доноры А(ІІ) Rh+ в Институт рака
* Доноры А(ІІ) Rh+ на тромбокончентрат в г.Днепр. Срочно!

<Мониторинг тем>
<Монитор сообщений>
* Энтокорт Будесонид 3 мг капсулы
* Циклоспорин Сандиммун 100мг капсулы
* Lysodren Mitotane (Лізодрен Мітотан) продамо залишки після лікування
* Помогите, пожалуйста, Тимурчику!
* Продам Авастин 400мг
* Telegram канал donor.org.ua
* продам вальцит 450мг, мифортик 180мг и програф 1мг
* Просьба о помощи взрослому ребёнку...
*
* Продам авастин 400 и 100

Рассылка от партнеров

Регистрация
Логин:
Пароль:
Запомнить меня  
Забыли пароль?

Статьи -> О Вере, Надежде и Любви -> Протоїєрей Іоанн Шандра: «Бог мене не послухав»!
Статьи >> О Вере, Надежде и Любви >> Протоїєрей Іоанн Шандра: «Бог мене не послухав»!
  
 

Протоїєрей Іоанн Шандра: «Бог мене не послухав»!

 

 

«Я все зробила як належить: помолилася за нього, осяяла його хресним знаменням, поставила свічку перед іконою, а він все одно загинув...».

Слаба віра або невіра в Бога


Слаба віра або невіра в Бога може наводити до таких відчайдушних висновків. Хоча, швидше, це не стільки невір'я, як звичайні забобони, віра в обряд, в те, що щось зроблене або виконане «як треба» обов'язково повинно спрацювати: раніше ж спрацьовувало. Ставили ж свічки перед «потрібними» іконами до цього і нічого - все було нормально. А ту раз... і вийшов збій. Збій не у формулі дії, яку застосовували багато разів впродовж життя, а в неодмінно очікуваному результаті. Замість очікуваного благополуччя в справах - смерть коханого. Питання тут очевидне до болю: чому? У чому справа? Що не так? Чому Бог не прийняв мою жертву?


У чому справа? Чому Бог не прийняв мою жертву?


Втрата рідної людини - це трагедія. По-перше, це сильний біль душі - душі, що усиротіла, душі, яка любить, яку, як здається, зрадило саме життя. По-друге, це образа за себе та за свою безпорадність.

Зовсім не дивно, що віруюча церковна людина і забобонна людина, що приходить в храм, відреагують на втрату близької ним людини абсолютно по-різному. Слов'янське слово «суеверный», що перекладається як забобонний складається з двох частин - «суе» (від слова «всує» - марно, даремно) і «верие» (віра). Виходить, що «забобони» - це марна, порожня віра. Така віра не рятує і рано чи пізно приречена на розчарування.

Віруюча людина в своїй вірі черпає силу, допомогу і сили протистояти блюзнірським думкам. Людина віри сповнена, а забобонний - спустошений. Людина віри покладає всю надію на любов і милість Божу, а забобонний бачить лише свою силу і сподівається на силу обряду. Людина віри не намагається зв'язати Бога своїми діями, а покірливо вчиться підпорядковувати себе волі Господа, Його Святому Провидінню. Забобонний же приходячи в храм, бажає або сподівається поставити Творця перед необхідністю виконати його волю, волю творіння, причому, намагається це зробити за допомогою певних обрядів. Сумним є якраз те, що приходячи, начебто до Бога, вони не бачать Бога, оскільки шукають не Його самого, а потрібну від Нього дію чи участь. Одним словом - торг, базар.

Забобонні люди, які ініціюють, так би мовити, «договір» з Богом, думають, що і Він неодмінно повинен піти на це, адже в Господа як би і немає іншого виходу. Не хоче ж Господь прославитися сплячим і таким, що не відповідає на прохання. Свічки ставлять не тому, що від Бога або Його святих угодників хочуть отримати щось назад, а тому, що приносять Йому горіння віри, яке їх наповнює. Церква Христова відкидає магізм, юридизм стосунків такі торги.


Віра - це дар Божий всім без виключення


Але, невже у віруючої людини ніхто ніколи не помирає, невже вони навіть ніколи не страдають? Життя свідчить про зовсім інше - праведники і їх близькі теж вмирають і страждають. Саме тому бути забобонним - це безрозсудність удвічі. Адже якщо навіть сповнені живої віри вмирають і страдають, тоді як же можна сподіватися на позбавлення від бід за допомогою одних лише порожніх обрядових дій?

Віруюча людина в разі втрати близьких молитиметься про те, щоб Господь упокоїв їх душі. Віруючий буде з радістю і подякою згадувати моменти останнього благословення і молитви за рідну йому людину. Така пам'ять буде як єлей на рану нанесену втратою. Бог для нього не зникає, а стає втіхою в скорботі.

Епіграф до цієї статті узятий з реального життя. Він сильно перекликається з історією з Євангелія. Не хотів Христос стати царем іудейським, не хотів давати їм вдосталь хліба - кому Він такий потрібний. Розіпни Його! У забобоні загроза виявитися в положенні проти Бога завжди реальна. Саме тому забобони дуже небезпечні для духовного життя християнина. Для того, щоб не загинути, необхідно заповнити порожнистість забобонів повнотою дійсної віри в Бога і Спасителя всіх. Шукайте і знайдете, постукайте, і буде вам відкрито. Віра - це дар Божий всім без виключення. Треба прийняти цей дар і замість убивчої гіркоти образи наповнити своє життя радістю вічного богосинівства.

ortodoxy.org.ua

(хуже) 1 2 3 4 5 (лучше) 
 
11.03.09 11:09 by admin




Ваш комментарий к статье "Протоїєрей Іоанн Шандра: «Бог мене не послухав»!"
Имя*
(max. 40 символов):
Email:
Сообщение*
(max. 8000 символов, осталось ):
Оформление текста: [b]Жирный[/b] [i]Курсив[/i] [u]Подчёркнутый[/u]


Все категории :: Последние статьи