Новости
О нас
Просьбы о помощи
Просьбы о донорах
Просьбы молитв
Просьбы в файле
Стань донором
Статьи
Дети творят
Гостевая книга
Обратная связь
Форум
Наши партнеры
Наши банеры
Полезные ссылки
Фото-галерея
Консультации врача

* До закрытия долга остаётся 18000 гривен, и… 5 часов!
* Даніела Матвійчук. Долаємо наслідки лікування…
* Кириченко Влад. Контрольна перевірка перед лікуванням.
* Єгор Скалозуб - потрібна допомога
* Степан Щербина. 18 500 - щоб продовжити лікування!

* Кто мы без Бога, и к чему мы можем без Него прийти?!
* «Разговор с тобою...». Памяти Надежды Лисовской.
* "Господь всегда утешит" - протоиерей Евгений Милешкин (видео)
* «Медсестры плакали, глядя на венчание в палате». Священник — о служении в онкоцентре
* Нина Москалева. «Благодарное сердце открывает небеса...»

* Рубан Ярослав
* Гончаренко София
* Горюшко Николай
* Савко Анастасия
* Панфилов Тимофей
* Азаров-Кобзарь Тимофей
* Ковыренко Ахмед
* Острый Данил
* Маловик Сергей
* Деревицкий Артур

* Доноры А(ІІ) Rh- в г. Днепр. СРОЧНО!
* Доноры А(ІІ) Rh+ в Институт рака
* Доноры А(ІІ) Rh+ на тромбокончентрат в г.Днепр. Срочно!

<Мониторинг тем>
<Монитор сообщений>
* Энтокорт Будесонид 3 мг капсулы
* Циклоспорин Сандиммун 100мг капсулы
* Lysodren Mitotane (Лізодрен Мітотан) продамо залишки після лікування
* Помогите, пожалуйста, Тимурчику!
* Продам Авастин 400мг
* Telegram канал donor.org.ua
* продам вальцит 450мг, мифортик 180мг и програф 1мг
* Просьба о помощи взрослому ребёнку...
*
* Продам авастин 400 и 100

Рассылка от партнеров

Регистрация
Логин:
Пароль:
Запомнить меня  
Забыли пароль?

Статьи -> Главная -> МОЗ відмовився закуповувати ліки в 22 рази дешевше
Статьи >> Главная >> МОЗ відмовився закуповувати ліки в 22 рази дешевше
  
 

МОЗ відмовився закуповувати ліки в 22 рази дешевше

 

 Представники пацієнтських та антикорупційних організацій пікетували сьогодні Міністерство охорони здоров’я, обурені рішенням МОЗу не передавати закупівлі ліків міжнародним організаціям цього року. Вони принесли пиріг з написом «4 млрд. гривень» та пилку Міністру охорони здоров’я Олександру Квіташвілі. Таким чином вони хотіли привернути увагу до того, що 4,3 мільярди гривень, закладені в державному бюджеті на закупівлю ліків у 2015 році, знову залишаться у Міністерстві, як «ласий шматок» пирога, який «розпиляють» чиновники.

«Це продовження щорічного “дерибану” грошей, – стверджує Дмитро Шерембей, голова правління БФ «Пацієнти України». – Передати закупівлі міжнародним організаціям було єдиним виходом закупити якісні ліки для хворих людей, за набагато нижчими цінами. Тим не менше, Міністерство вирішило не відмовлятися від щорічного “внутрішньго дерибану” мільярдів, що виділяються на ліки, і знову розіграти їх між своєю «фармамафією».

Під час акції активісти оприлюднили аналіз цін, отриманих від деяких міжнародних організацій, прописаних у законі 2150 (269-VIII). Деякі препарати Україна закуповує в 22 рази дорожче, ніж міжнародники. Так, наприклад, одна з міжнарожних організацій, прописаних в законі, пропонує закуповувати антибіотик «Кларитроміцин», який закуповується в рамках програми по онкології, за 8,80 дол., в той час, як МОЗ закуповав в попередні роки цей самий препарат за 196, 00  дол. Суттєво відрізняються й інші позиції по різних захворюваннях. Так, «Моксифлоксацин» для лікування туберкульозу, МОЗ закуповує по 301,5 дол., інша ж міжнародна агенція пропонує купувати його по 44,6 дол. «Капреоміцин», який використовують в більшості схем лікування туберкульозу  – ця ж агенція теж може купити в 3 рази дешевше – за 4,35 дол. замість 13, 75, які платить МОЗ.

«Передача державних закупівель міжнародним організаціям вже цього року дозволила б закупити ліки щонайменше на 30% дешевше, а відповідно й додатково пролікувати більше пацієнтів, – стверджує Ганна Гопко, народний депутат. – Але, на жаль, за роки незалежності політичної волі влади на зменшення зловживань під час закупівель не більшає” – додає вона.

“Міністерство чітко дало зрозуміти нам всім, що не збирається передавати закупівлі ліків міжнародним організаціям цього року, як і боротися з корупційними схемами, що роками існують в МОЗі. Це змушує нас, як депутатів Коаліції, ставити питання про порушення Коаліційної угоди,» – зазначила народний депутат, перший заступник Голови Комітету з питань охорони здоров’я Оксана Корчинська.

Слід нагадати, що передача закупівель міжнародним організаціям  – це один з пунктів Коаліційної угоди ВРУ, яку цього року мала виконати влада. Окрім цього, пункт щодо передачі закупівель ліків та вакцин до міжнародних організацій стоїть одним із головних антикорупційних кроків у Програмі діяльності Кабінету Міністрів України на 2015 рік. На необхідності та важливості передачі закупівель міжнародним організаціям неодноразово наголошував і Президент України – Петро Порошенко, за квотою якого і призначали Міністра Квіташвілі пів року тому.

За даними ГО «Центр протидії корупції» щороку тендери в Міністерстві охорони здоров’я  розігрують між собою одні й ті ж компанії. «В 2014 році 6 компаній поділили між собою 95% закупівель ліків для хворих на туберкульоз, СНІД, гепатити та онкологію, – стверджує Віталій Шабунін, голова правління ГО «Центр протидії корупції». – 4 з 6 компаній – контролюються однією людиною. Переплати на цих препаратах – шалені. Так, лише на 8 препаратах з онкології держава переплатила щонайменше 62 млн. за підрахунками нашої організації. І жодна зі схем, які працювали в Міністерстві не була ліквідованою, тому ми з впевненістю можемо говорити, що ту саму картину ми матимемо і цього року, якщо закупівлі не передадуть міжнародникам».

Більше того, скандал через недоброчесно проведені тендери із закупівлі ліків у 2014 році наразі лишає 30 000 ВІЛ-позитивних пацієнтів без життєво-важливих ліків. Причиною цьому є заключені наприкінці року контракти між Міністерством охорони здоров’я та “компанією-прокладкою” “Вектор Фарм”, яка, отримавши 100% передплату від держави ще в грудні, досі не поставила антиретровірусні препарати на територію України. Саме такі схеми можуть бути повністю зруйновані за допомогою залучення міжнародного досвіду задля закупівель ліків та вакцин для українців за державні кошти.

Пацієнти та антикорупційні активісти надіслали також листи-звернення до Президента України та голів Коаліційних фракцій з вимогою втрутитися в ситуацію та не дати Міністерству охорони здоров’я заблокувати передачу закупівель ліків міжнародним організаціям.

Нагадаємо, що через повний колапс державних тендерів із закупівлі ліків та вакцин в 2014 році, громадські та пацієнтські організації, разом із професійними юристами ініціювали розробку та затвердження законів № 2150 та 2151 (269-VIII та 332-VIII), які дозволять Уряду України здійснювати закупівлі ліків та вакцин через міжнародні організації. Мета цієї ініціативи: забезпечити пацієнтів України в рамках державного бюджету України якісними ліками в найкоротші терміни, подолавши кричущу корупцію в державних закупівлях: до 40%тобто майже 2 млрд.грн.

 

Конатактні ососби:

067 465 54 26 Наталя Красненкова

067 580 10 12 Марина Єнжиєвська

Download (PDF, 385KB)

Download (PDF, 448KB)

 

Пацієнти України

 

(хуже) 1 2 3 4 5 (лучше) 
 
18.06.15 22:02 by admin


Гость19.06.15 00:35

Корупція жила і буде жити навіть у розвинених країнах Вона є а Ваша справедливість нікому не потрібна де великі гроші там люське життя = 0 за великим мінусом нажаль (.
 
Гость19.06.15 19:46

Простите,но они твари продажные,ради денег готовы на всё,жаль детей(((
 
Гость20.06.15 23:00

Когда будет закупка ЛАНВИСА?&#191;???????????????????????????????????
 
Гость23.06.15 18:52

Треба Ланвіс звоніть мені ?
 


Ваш комментарий к статье "МОЗ відмовився закуповувати ліки в 22 рази дешевше"
Имя*
(max. 40 символов):
Email:
Сообщение*
(max. 6000 символов, осталось ):
Оформление текста: [b]Жирный[/b] [i]Курсив[/i] [u]Подчёркнутый[/u]


Все категории :: Последние статьи