Новости
О нас
Просьбы о помощи
Просьбы о донорах
Просьбы молитв
Просьбы в файле
Стань донором
Статьи
Дети творят
Гостевая книга
Обратная связь
Форум
Наши партнеры
Наши банеры
Полезные ссылки
Фото-галерея
Консультации врача

* До закрытия долга остаётся 18000 гривен, и… 5 часов!
* Даніела Матвійчук. Долаємо наслідки лікування…
* Кириченко Влад. Контрольна перевірка перед лікуванням.
* Єгор Скалозуб - потрібна допомога
* Степан Щербина. 18 500 - щоб продовжити лікування!

* Кто мы без Бога, и к чему мы можем без Него прийти?!
* «Разговор с тобою...». Памяти Надежды Лисовской.
* "Господь всегда утешит" - протоиерей Евгений Милешкин (видео)
* «Медсестры плакали, глядя на венчание в палате». Священник — о служении в онкоцентре
* Нина Москалева. «Благодарное сердце открывает небеса...»

* Рубан Ярослав
* Гончаренко София
* Горюшко Николай
* Савко Анастасия
* Панфилов Тимофей
* Азаров-Кобзарь Тимофей
* Ковыренко Ахмед
* Острый Данил
* Маловик Сергей
* Деревицкий Артур

* Доноры А(ІІ) Rh- в г. Днепр. СРОЧНО!
* Доноры А(ІІ) Rh+ в Институт рака
* Доноры А(ІІ) Rh+ на тромбокончентрат в г.Днепр. Срочно!

<Мониторинг тем>
<Монитор сообщений>
* Энтокорт Будесонид 3 мг капсулы
* Циклоспорин Сандиммун 100мг капсулы
* Lysodren Mitotane (Лізодрен Мітотан) продамо залишки після лікування
* Помогите, пожалуйста, Тимурчику!
* Продам Авастин 400мг
* Telegram канал donor.org.ua
* продам вальцит 450мг, мифортик 180мг и програф 1мг
* Просьба о помощи взрослому ребёнку...
*
* Продам авастин 400 и 100

Рассылка от партнеров

Регистрация
Логин:
Пароль:
Запомнить меня  
Забыли пароль?

Новости -> г. Киев -> Минздрав дает онкобольным детям еще один шанс
Новости >> г. Киев >> Минздрав дает онкобольным детям еще один шанс
  
 

Минздрав дает онкобольным детям еще один шанс

 

Министерство здравоохранения Украины утвердило государственную программу "Детская онкология" на 2006-2010 года.

Подобный документ впервые принят в Украине. Программа четко определяет финансирование детской онкопатологии, закупку оборудования и реагентов для детских отделений онкоцентров и финансирование научных исследований в этой области.

Кроме того, документом предполагается создание специальных диагностических центров, создание системы реабилитации и обеспечения социальной помощи детям, больным на злокачественный опухоли. Общий объем финансирования программы составит около 350 млн гривен.

На данный момент в Украине уровень заболевания детей до 14 лет раком составляет 11-12 случаев на 100 тысяч детского населения. По словам же  министра здравоохранения Юрия Поляченко, выполнение данной программы позволит повысить уровень выздоровления детей, болеющих на злокачественные опухоли, с 40% (вот она, наконец прозвучала честная цифра от Минздрава ) до 70%-80%.

От меня: Наконец-то!  Даже не верится, что крики этих малышей были услышаны. Теперь важно навести порядок в кадрах, т.к. тут нужна сильная хозяйственная рука в каждом онкоотделении и контроль со стороны общественных организаций, - иначе и эту сумму успешно разворуют. А работы  столько, что не знаешь с чего начать, т.к. практически всё требует - переделки, перестройки и реорганизации.  А начать нужно (мое мнение) с поощрения тех  врачей и медсестер, кто работает, т.е. лечит подчас на голом энтузиазме. 

Подробности

Коментуючи прийняття програми, міністр Юрій Поляченко зазначив: "Статистичні дані за минулий рік свідчать про наявність в нашій країні тенденції до зменшення дорічної смертності дітей, у яких виявлено онкопатологію. Але це лише тенденція і щоб зафіксувати і знизити ці показники до рівня європейських країн, нам необхідні серйозні і кардинальні кроки щодо організації допомоги онкохворим дітям, забезпеченості ліками та обладнанням. Назріла чітка необхідність щодо розділення двох програм "Онкологія" і "Дитяча онкологія". Сьогодні, коли програма прийнята, ми маємо мету, план і шлях реалізації. За оптимістичними прогнозами такий крок дасть можливість підвищити рівень повного одужання дітей зі 40% до 70-80%".

Прийняття і реалізація даної програми дає підстави чітко визначити фінансування тільки на дитячу онкопатологію, що в свою чергу покращить забезпеченість хворих дітей препаратами і витратними матеріалами (сьогодні це 40%); Також дана програма передбачає закупівлю обладнання та реагентів для дитячих відділень (необхідне для здійснення оперативних втручань, променевої терапії, надання інтенсивної допомоги); передбачено також фінансування наукових досліджень у сфері дитячої онкології.

Основні завдання Державної програми:

- удосконалення правової, соціальної та економічної бази охорони здоров'я дітей, хворих на злоякісні новоутворення;

- забезпечення раннього виявлення та лікування злоякісних пухлин у дітей (шляхом закупівлі сучасного діагностичного і лікувального обладнання та створення спеціалізованих діагностичних центрів);

- забезпечення медичної допомоги онкохворим дітям (шляхом забезпечення лікарськими засобами в повному обсязі);

- створення системи реабілітації та забезпечення соціальної допомоги дітям, хворим на злоякісні новоутворення;

- удосконалення системи підготовки кадрів.

В Україні протягом останніх п'яти років рівень захворюваності дітей віком до 14 років на злоякісні новоутворення утримується на рівні 11-12 випадків на 100 тис. дитячого населення; у розвинутих європейських країнах - 14-15 випадків.

Злоякісні новоутворення дитячого віку посідають 7 місце у структурі дитячої інвалідності.

За показниками смертності від злоякісних новоутворень дітей зазначеного віку Україна займає 5 місце в Європі (5 випадків на 100 тис. дитячого населення).

В структурі злоякісних новоутворень у дітей І місце займають лейкози - 33%, ІІ місце - злоякісні новоутворення головного мозку та інших відділів нервової системи - 19%, на ІІІ місці - лімфоми - 13%.

В 2005 році в Україні було зареєстровано 1053 випадки захворювання серед дітей від 0 до 18 років, що складає 11,5 випадків на 100 тисяч дитячого населення. Зросла кількість хворих дітей, що перебувають на обліку 5 і більше років з часу встановлення діагнозу (становить 40,5%). На 2% зменшилась кількість дітей, виявлених в ІУ стадії захворювання. Показник охоплення дітей спеціальним лікуванням складає 81,0%.

Смертність дітей від онкологічних захворювань знизилася у 2005 році в порівнянні з 2001 роком на 10 %. В останні роки простежується тенденція до зниження показника дорічної летальності: у 2005 році цей показник на 1,5% менший ніж у попередньому році.

Спеціалізована медична допомога дітям із злоякісними новоутвореннями надається в обласних та міських дитячих лікарнях, онкологічних диспансерах, науково-дослідних інститутах АМН та інших лікувальних закладах.

По материалам пресс-службы Министерства здравоохранения Украины.

 
19.07.06 08:33 by admin


Все категории :: Последние новости