Новости
О нас
Просьбы о помощи
Просьбы о донорах
Просьбы молитв
Просьбы в файле
Стань донором
Статьи
Дети творят
Гостевая книга
Обратная связь
Форум
Наши партнеры
Наши банеры
Полезные ссылки
Фото-галерея
Консультации врача

* До закрытия долга остаётся 18000 гривен, и… 5 часов!
* Даніела Матвійчук. Долаємо наслідки лікування…
* Кириченко Влад. Контрольна перевірка перед лікуванням.
* Єгор Скалозуб - потрібна допомога
* Степан Щербина. 18 500 - щоб продовжити лікування!

* Кто мы без Бога, и к чему мы можем без Него прийти?!
* «Разговор с тобою...». Памяти Надежды Лисовской.
* "Господь всегда утешит" - протоиерей Евгений Милешкин (видео)
* «Медсестры плакали, глядя на венчание в палате». Священник — о служении в онкоцентре
* Нина Москалева. «Благодарное сердце открывает небеса...»

* Рубан Ярослав
* Гончаренко София
* Горюшко Николай
* Савко Анастасия
* Панфилов Тимофей
* Азаров-Кобзарь Тимофей
* Ковыренко Ахмед
* Острый Данил
* Маловик Сергей
* Деревицкий Артур

* Доноры А(ІІ) Rh- в г. Днепр. СРОЧНО!
* Доноры А(ІІ) Rh+ в Институт рака
* Доноры А(ІІ) Rh+ на тромбокончентрат в г.Днепр. Срочно!

<Мониторинг тем>
<Монитор сообщений>
* Энтокорт Будесонид 3 мг капсулы
* Циклоспорин Сандиммун 100мг капсулы
* Lysodren Mitotane (Лізодрен Мітотан) продамо залишки після лікування
* Помогите, пожалуйста, Тимурчику!
* Продам Авастин 400мг
* Telegram канал donor.org.ua
* продам вальцит 450мг, мифортик 180мг и програф 1мг
* Просьба о помощи взрослому ребёнку...
*
* Продам авастин 400 и 100

Рассылка от партнеров

Регистрация
Логин:
Пароль:
Запомнить меня  
Забыли пароль?

Статьи -> Человек и мир -> Валентина Брязгунова: Кияни самотужки борються із жебрацькою мафією
Статьи >> Человек и мир >> Валентина Брязгунова: Кияни самотужки борються із жебрацькою мафією
  
 

Валентина Брязгунова: Кияни самотужки борються із жебрацькою мафією

 
У вагоні метро з’явилася мадонна-жебрачка із крихітним немовлятком. Надто жалісливі потяглися до кишень та гаманців, і у її жменю посипалися мідяки. Такій би справді у театрі грати, та вона вибрала для себе іншу роботу: хоч і принизливу, але більш оплачувану за труд акторів

Дехто не поскупився на гривню-дві, а один молодик розщедрився аж на десятку.Та більшість пасажирів вдавали, що нічого не помічають, бо звикли до такої вистави. Виконавиця головної ролі і справді була неперевершеною актрисою: так приплакувала і жалілася на долю жіночу, що у пасажирів наверталися на очі сльози.

Ця жінка всього кілька днів тому вийшла з пологового будинку: на животику її синочка ще й пуповина не зажила. Молодиця нарікала на чоловіка, який начебто залишив її без копійки. Щоб не померти з голоду, вона мусить жебракувати. Сповідь жалібниці, як з’ясувала корреспондент, вислухали у міліції – та й відпустили на всі чотири сторони, дитятко ж забрали до лікарні. Мати не дуже-то побивалася за ним.

За півгодини я винирнула на станції метро "Шулявська". Завернула до підземного переходу – на східцях знову жінка-жебрачка із хлопченям років зо три.

– Ти, напевно, змерз і голодний? – запитую його. – Це твоя мама?

А він хитає головою, що "ні" і плаче. Жінка шарпнула його за рукав і гримнула: "Не патякай!". Та й поволокла за собою до іншого виходу. Неподалік стояв міліціонер, який усе це бачив. На моє зауваження, чому він не затримує таку горе-матінку, відповів досить оригінально: "А вам до того що? Ідете собі, то й ідіть і нічого мені вказувати, що маю робити". Повернувся і пішов геть.

Тим часом небайдужі кияни беруться за цю справу самі. Нещодавно у нашому місті почала діяти ініціативна група громадян (600 осіб), які виявили бажання стати помічниками служби у справах неповнолітніх.

Однією з перших стала на захист дітей бухгалтер Алла Кононенко, яка по дорозі на роботу й з роботи мало не щодня бачить малолітніх жебраків. "Оскільки міліція ігнорує мої зауваження, – каже вона,– то виходжу на зв’язок зі службою неповнолітніх, щоб повідомити, де водять чи носять дітей-жебраків. Служба, в свою чергу, інформує міліцію, яка має затримувати таких".

Саме так потрапила на гачок полтавчанка Людмила Галабуда. Вона із семимісячним сином жебракувала на станції метро "Золоті ворота". У міліції плакала, божилася, що повернеться додому. Її й відпустили, а через тиждень знову впіймали у метро, але вже у Голосіївському районі. Справу передали у Миргород, звідки жінка родом. Але це не вирішує проблему. Цілком можливо, що за тиждень вона знову з’явиться у столиці.

Раніше у метро працювала кримінальна міліція у справах неповнолітніх, яка й відловлювала таких "артисток із живим реквізитом". Однак вона проіснувала лише два роки. Очевидно, є сенс відновити її.

Солодкі сни від димедролу

Через руки "жебрацької мафії", за неофіційними даними, проходять великі гроші. Які саме – можна лише здогадуватися. Це – комерційна таємниця. Та 15-річний бездомний Сашко, з яким кореспондент мала нагоду поспілкуватися на Центральному залізничному вокзалі, не приховував, а навіть хвалився, що за день може наклянчити до 200 гривень. Добру дещицю "заробітку" віддає вожаку зграї безпритульників. Кияни загалом скупіші, ніж приїжджі, – нарікав він. (Зважте, що приїжджих у столиці – понад 2 мільйони).

– А ти, бува, не знаєш, чому немовлята, з якими жебракують їхні мами, ніколи не плачуть? – поцікавилася я .

– Знаю, їм дають димедрол. То не завжди їхні справжні мами, а скорше – чужі, які беруть дітей напрокат у п’яничок, інколи заробляють на цьому сто гривень на день. Я особисто знав одну циганку, яка ходила по вокзалу із орендованим хлопчиком на руках. Вона позичила його у однієї жінки із Закарпаття. О, то дуже зла тітка, могла дати доброго прочухана, якщо не поділишся з нею своїм заробітком. Намагаюся подалі бути від таких конкуренток.

У злочинному бізнесі – справжні дітовбивці, – так наголошує у своєму листі до Президента України Віктора Ющенка громадська активістка Алла Кононенко. Відповіді вона ще не отримала, а правоохоронні органи розводять руками.

"Якби ж таких було одиниці, – коментує ситуацію Олексій Наумук, заступник начальника служби у справах неповнолітніх КМДА. – З-поміж них переважно приїжджі. Ми почали робити базу даних про таких жебраків, щоб мати підстави для притягнення до кримінальної відповідальності. Якщо їх затримають вдруге, втретє, то можна буде інкремінувати статтю 166 Кримінального кодексу України – про жорстоке поводження з дітьми. Чисто по-людськи жебрацтво – злочин, бо від нього потерпають діти, але з точки зору закону нині не передбачено кримінальної відповідальності за нього"

Так, у Кримінальному кодексі України існує стаття 304, де вказано, що втягнення неповнолітніх у заняття жебрацтвом карається обмеженням волі на 5 років або позбавленням волі на такий же строк. Але саме поняття неповнолітні, як наголосив пан Наумук, поширюється на дітей віком 14-18 років. Наразі ж маємо справу із немовлятами чи дошкільнятами.

"Треба негайно внести зміни до Кримінального кодексу України, – продовжує далі Олексій Наумук. – Якщо буде така стаття стосовно малолітніх, то тут запрацює кримінальна міліція, і можна буде сподіватися на позитивний результат".

Источник

(хуже) 1 2 3 4 5 (лучше) 
 
31.05.07 09:44 by admin


Гость31.05.07 14:24

Два года назад каждое утро я проходила через переход м.Майдан Незалежности и у выхода к Макдональдсу встречала такую "мадонну с ребеночком" примерно годиков трех. Когда я шла утром- ребенок спал, когда шла на обеденный перерыв - ребенок спал, когда шла вечером домой- ребенок хоть и не спал , но был с уставше -затуманенными глазами. Я никогда не видела чтобы этот ребеночек плакал и капризничал ( а ведь у него именно такой возраст ) . И еще, в течение двух лет ребеночек оставался трехлетним малышом.
Эта "мама-мадонна" всегда была чистенько, но скромно одета. И глаза были просящие, хотя ее кожа совершенно не выдавала следов недоедания и нищеты, что нельзя было сказать о тех двух или трех детках, которые были сменяя друг друга на ее руках. Некоторые богатые дяди сострадательно давали "нещасной" неплохие суммы ( 20, 50 гривен), а некоторые тетеньки, как и я, проходили мимо изо дня в день.
Да, я была очень плохой тетенькой - я ничего не могла сделать одна. Душа болела, а что делать я не знала!
Как же я была счастлива, когда узнала, что я не одна такая. Сейчас номер телефона координатора службы по делам несовершеннолетних - один из главных номеров в моей записной книжке под названием "детки". Номер телефона:8 (067) 232-78-02.
Очень всех прошу - не проходите мимо!!!!!! , особенно сейчас, когда появилась возможность с этим бороться. Это очень жестокий бизнес, бизнес без правил и договоров... Могу Вас уверить, что по Вашему сообщению Вам перезвонят и сообщат результат.
задержания. Мы все просто обязаны с этим бороться!

Вера.
 
Гость02.06.07 01:24

Спасибо ,дорогая Вера!
Спасибо вам,за вашу заботу.Я живу в Англии в течение 4-х лет.Но я -украинка.Время от времени бываю в
Киеве.
И эту тварь всякий раз видела со всё время спящими детьми на руках.Она всегда стояла справа от эскалатора на переходе станции метро Независимости.
Понятно, что она "отстёгивала"за это доходное стояние.
Просто горько и обидно, что Украина так наплевательски относится к детям.Я живу здесь 4 года,мы ездили везде с мужем,но НИКОГДА,я не видела бездомных детей! И,тем более,таких тварей ,как " киевские мадонны"
Спасибо Вам, что вы начали это движение.
С уважением
Ирина
 
Гость03.06.07 21:36

Рад, что появилась такая возможность! Хорошо, что есть номер где реагируют на информацию. Но, ведь слишком многие (не только клановые, мафиозные персоны) получают свой фиксированный % - премию к получке, с этого оборота. Пример - вышеприведенное равнодушие сержанта на Шулявке. И, к сожалению, не он один такой. На такое поведение статьи в УК тоже НЕТ. Будем надеятся на лучшее.
 
Гость07.06.07 21:34

И я такую маму с дитем в метро видел. Подошел, чтобы вывести на чистую воду, а как поговорили, оказалось, нормальная мамочка, 20 лет, трое детей, пособие задерживают, дите болеет, жить не на что.
Возюсь с ними теперь 4 месяца уже...
А сегодня моя мамочка на работу устраивается! Помолитесь о здравии р. Б. Марии.

 
kasyan05.01.08 21:31

Сострадание в каждом слове.
 


Ваш комментарий к статье "Валентина Брязгунова: Кияни самотужки борються із жебрацькою мафією"
Имя*
(max. 40 символов):
Email:
Сообщение*
(max. 6000 символов, осталось ):
Оформление текста: [b]Жирный[/b] [i]Курсив[/i] [u]Подчёркнутый[/u]


Все категории :: Последние статьи