П'ять продуктів, що зміцнюють серцеву систему
Лохина очолює список продуктів, що протистоять різним хворобам.
Це пояснюється тим, що в ній міститься антоціанін - антиоксидант, що відповідає за темно-синій колір ягід. У цих ягодах багато клітковини і вітаміну С. Крім того, вони доступні круглий рік. Регулярно додавайте їх до своєї дієти.
Як це робити:
1. Додайте свіжі або свіжоморожені ягоди в цільнозерновий корнфлекс - це смачно і поповнює ваш організм клітковиною і зміцнюючими серце антиоксидантами.
2. Додавайте свіжі, свіжоморожені або сухі ягоди голубики в оладки, вафлі та булочки під час ранкового сніданку.
3. Їжте лохину окремо або змішуйте з іншими фруктами у вигляді смачного низькокалорійного фруктового салату або десерту.
Лосось - прекрасне джерело білка і жирних кислот Омега-3.
Американська асоціація серцевих хвороб рекомендує їсти лосось і інші продукти, багаті Омега 3, два рази на тиждень. Це корисно не тільки для вашого серця, а й для загального зміцнення організму. Американці люблять лосось, тому що він дуже смачний і простий у приготуванні.
1. Лосось легко готується на грилі, в духовці або в мікрохвильовій печі. Не викидайте залишки - додайте їх в пасту, в пиріг з лосося, в салат або приготуйте суміш для намазування на тости.
2. Лосось готується дуже швидко, а його ніжна структура дозволяє швидко вбирати смак додаткових інгредієнтів. Наприклад, загорніть лосось разом із зеленню, нарізаною цибулею і помідорами в алюмінієву фольгу або пергамент і запікайте в духовці або в грилі. Всього 12 хвилин - і Ви отримаєте смачну страву.
Соєвий білок - цей недорогий високоякісний білок містить необхідні інгредієнти для зміцнює серце їжі - клітковину, вітаміни і мінерали.
Дієта, багата соєвим білком, допомагає знизити рівень «поганого» холестерину, тим самим зміцнюючи ваше серце.
1. Носіть з собою білковий батончик або пакетик соєвих горішків на випадок, якщо Вам захочеться перекусити вдень.
2. Едам (японська назва зелених соєвих бобів) люблять навіть діти. Зваріть їх і подавайте теплими.
3. Тофу, приготоване з соєвих бобів, набуває смак тих спецій і продуктів, яких Ви його додаєте. Потушкуйте порізане кубиками тофу з червоним і зеленим перцем, дрібно нарізаним часником і дрібкою каррі. Можна додавати тофу в суп.
4. Соєве молоко рекомендується не тільки тим, хто не сприймає лактозу. Приготуйте смачний напій з шоколадного або бананового соєвого молока, додайте кілька кубиків льоду і збийте в блендері.
Вівсянка містить овес - відмінне джерело вітамінів, мінералів і клітковини, яка знижує рівень холестерину.
Вівсянку потрібно їсти щодня і у великих кількостях.
Дієта, багата вівсом, може зменшити ризик серцевих захворювань.
Дослідження показують, що овес знижує рівень холестерину, покращує травлення і сприяє запобіганню деяких видів раку.
1. Тарілка теплої вівсяної каші надовго насичує вас завдяки високому вмісту клітковини. Додайте в неї лохину або полуницю.
2. Коли Ви що-небудь печете, завжди додавайте вівсяну муку. Замініть нею 1 / 3 звичайної борошна, щоб збільшити вміст клітковини.
3. Якщо Ви готуєте м'ясо або птицю, використовуйте вівсяну муку замість панірувальних сухарів.
Шпинат
Темний колір шпинату пояснюється численними фітоелементамі, вітамінами і мінералами (в першу чергу, фолат і залізо), які борються з хворобами, захищають від серцевих хвороб і зміцнюють зір.
1. Зберігайте заморожений нарізаний шпинат в морозилці і додайте його в піцу, пасту, супи і тушковані блюда. Розморозьте, видаліть зайву рідину і додайте в приготовлене блюдо.
2. Додайте свіжий шпинат у зелений салат, прикрасьте зверху мандаринами або нарізаною полуницею, горішками і накришить сир.
3. Пропарте шпинат, змішайте з часником, оливковою олією, видавіть лимон - і отримаєте низькокалорійну приправу для картопляного страви.
4. Змішайте шпинат з кедровими горішками та родзинками і начиніть цією сумішшю кабачки. |