Новости
О нас
Просьбы о помощи
Просьбы о донорах
Просьбы молитв
Просьбы в файле
Стань донором
Статьи
Дети творят
Гостевая книга
Обратная связь
Форум
Наши партнеры
Наши банеры
Полезные ссылки
Фото-галерея
Консультации врача

* Марковська Даринка. Час пройти обстеження.
* София Балдюк. Плановое обследование и реабилитация на май. К сбору - 45000 гривен
* Марина Диденко. Новый курс на май. К сбору - 15500 гривен.
* Ярослав Логвіненко. Потрібна допомога на ліки для печінки.
* Ішемічний інсульт…ну хіба мало всього…

* Кто мы без Бога, и к чему мы можем без Него прийти?!
* «Разговор с тобою...». Памяти Надежды Лисовской.
* "Господь всегда утешит" - протоиерей Евгений Милешкин (видео)
* «Медсестры плакали, глядя на венчание в палате». Священник — о служении в онкоцентре
* Нина Москалева. «Благодарное сердце открывает небеса...»

* Рубан Ярослав
* Гончаренко София
* Горюшко Николай
* Савко Анастасия
* Панфилов Тимофей
* Азаров-Кобзарь Тимофей
* Ковыренко Ахмед
* Острый Данил
* Маловик Сергей
* Деревицкий Артур

* Доноры А(ІІ) Rh- в г. Днепр. СРОЧНО!
* Доноры А(ІІ) Rh+ в Институт рака
* Доноры А(ІІ) Rh+ на тромбокончентрат в г.Днепр. Срочно!

<Мониторинг тем>
<Монитор сообщений>
* Энтокорт Будесонид 3 мг капсулы
* Циклоспорин Сандиммун 100мг капсулы
* Lysodren Mitotane (Лізодрен Мітотан) продамо залишки після лікування
* Помогите, пожалуйста, Тимурчику!
* Продам Авастин 400мг
* Telegram канал donor.org.ua
* продам вальцит 450мг, мифортик 180мг и програф 1мг
* Просьба о помощи взрослому ребёнку...
*
* Продам авастин 400 и 100

Рассылка от партнеров

Регистрация
Логин:
Пароль:
Запомнить меня  
Забыли пароль?

Новости -> г. Ровно -> День серпневого іменинника в Рівненській онкогематології
Новости >> г. Ровно >> День серпневого іменинника в Рівненській онкогематології
  
 

День серпневого іменинника в Рівненській онкогематології

 

Кольорові кульки, торти, гості, артисти... Такий незвичний вигляд мало відділення онкогематології. В цьому відділенні діти щодня стикаються із недитячими проблемами, а їхні мами щодня моляться, щоб Господь послав їхній дитині ще день життя, ще хоча б краплинку сил, аби подолати хворобу.
Та передусім, вони звичайнісінькі діти, які теж вміють і прагнуть радіти. І радість їхня, обпалена хворобою, щиріша, відвертіша, хоча й щемить сльозами.

Для нашої волонтерської групи це було друге свято, яке ми проводили для дітей. Ми дуже хвилювалися, як сприймуть діти, як поставляться до такого свята їхні мами. Ми вітали трьох красунь, серпневих іменинниць: Олєчку Новосад, Танюшу Янковець та Настуню Куксу. Подарунки, за які щира людська подяка добрим людям, дівчата отримали ще у серпні, але ж який День народження без справжнього свята?
Хол відділення на цей вечір перетворився на глядацьку залу, де місця вистачило для всіх. Ростиславчик Маринич тихенько сидів на ручках у мами, бо хлопчик зараз не може ходити. Для Світланки Хомич виділили окремий диванчик, щоб вона могла зручно лежати і приймати активну участь у святі. Музиканти розташувалися недалеко від палати Тетянки Демченко, щоб дівчинка могла чути все, що відбувається.


Два чудових музиканти, гітаристи Юрій та Павло, дарували усім музичні твори у бездоганному виконанні: вальс, танго, романс для матусь. Адже мами, найрідніші, теж заслуговують на вітання – щоночі і щодня вони невідлучно від своїх дітей. І неважливо двічі, тричі чи один раз мама - так як болить її серце за свою дитину, не болить жодне. Тому це свято було і для них також. Ведуча нашого концерту, волонтер Наталя Юрченко написала вірш для мам всіх діток.
 

Я намалюю день по контурах туману
І легкий сум по небосхиллю чар,
Я намалюю дім, де найгарніша - мама,
У кожній рисі загустілих фарб.
Я розіллю зелено-синій колір
На перехресний шлях пташиних зграй,
Закреслю небуття у чорнім колі
І намалюю невідомий рай.
Перетворю любов на білу пляму
І слово розфарбую по складам.
Я намалюю світ, де найгарніша - МАМА
І цей малюнок подарую вам.

Та який же День Іменинника без клоуна і клоунади? Ви б бачили обличчя наших діток, коли було оголошено, що зараз буде клоун. Скільки спалахнуло радості в їхніх оченятах – звичайної, щирої, справжньої дитячої радості! А з якою захопливістю діти плескали у долоні, сміялися, змагалися з клоуном Кузєю, який зміг зачарувати дітлахів. На якусь мить навіть забулося, що усі вони хворі, усі вони на власні очі бачили, як несправедливо і болісно йдуть з життя ті, з ким ще вчора розмовляли і гралися. Але попри все діти завжди залишаються дітьми. І на цьому святі такими вони і були. Радості додали кольорові кульки, які клоун Кузя роздавав діткам, а допомагала йому з дбайливістю виховательки наша Олічка Новосад.

Коли ж діток запросили в кухню ласувати смачними тортами і фруктами, ви не повірите – вони почали навіть сперечатися, хто першим сфотографується разом з тортиком-Барбі! Ну звичайнісінькі діти! Кульки отримала і Танюша Демченко. І перш ніж ділити тортики, кожен занесли їй в палату, щоб дівчина подивилася і теж відчула себе учасницею цього свята.
Під час свята ми найбільше переживали за Ростиславчика Маринича. Він майже не посміхався, неактивно участував в іграх, здавалося, що хлопчику фізично важно знаходитися на святі. Але всі переживання вляглися, кола ми прийшли в відділення на наступний ранок. Мама з радістю сказала «Ростиславчик попросив прив’язати йому до руки кульки. Він так і спав з кульками, прив’язаними до руки, всю ніч»

Від імені всіх мам та волонтерів дякуємо:

благодійникам, які надали подарунки для наших іменинниць (фотоапарати для Тані і Олі, ляльку та іграшкове ліжечко для Настуні). Окрема подяка київським дітям, які прислали чудові подарунки, зроблені власними руками – ведмедів, машинки та веселу ворону. Також ми передали для Настуні Кукси величезну копілку з монетами. Не знаємо, скільки в копілці грошей, але вона дуже і дуже важка;
музикантам , пану Юрію і пану Павлу за чудовий виступ;
клоуну Кузі (а точніше клоунессі) з креативної студії «Арлекіно» за вибухову святкову програму для усіх діток і їхніх мам;
Рекламно-маркетинговій компанії «Неомарк» за надані кольорові кульки та радіо «Мелодія» за постійну інформаційну підтримку;
Кондитерську «Хвилинка» за чудові смачнючі торти.

 

Наталя Юрченко
Мар’яна Рева

 
07.09.10 19:02 by admin


Все категории :: Последние новости