Новости
О нас
Просьбы о помощи
Просьбы о донорах
Просьбы молитв
Просьбы в файле
Стань донором
Статьи
Дети творят
Гостевая книга
Обратная связь
Форум
Наши партнеры
Наши банеры
Полезные ссылки
Фото-галерея
Консультации врача

* Просим помочь подарить им Праздник! К сбору - 60..65 тысяч гривен.
* До закрытия долга остаётся 18000 гривен, и… 5 часов!
* Даніела Матвійчук. Долаємо наслідки лікування…
* Кириченко Влад. Контрольна перевірка перед лікуванням.
* Єгор Скалозуб - потрібна допомога

* Кто мы без Бога, и к чему мы можем без Него прийти?!
* «Разговор с тобою...». Памяти Надежды Лисовской.
* "Господь всегда утешит" - протоиерей Евгений Милешкин (видео)
* «Медсестры плакали, глядя на венчание в палате». Священник — о служении в онкоцентре
* Нина Москалева. «Благодарное сердце открывает небеса...»

* Рубан Ярослав
* Гончаренко София
* Горюшко Николай
* Савко Анастасия
* Панфилов Тимофей
* Азаров-Кобзарь Тимофей
* Ковыренко Ахмед
* Острый Данил
* Маловик Сергей
* Деревицкий Артур

* Доноры А(ІІ) Rh- в г. Днепр. СРОЧНО!
* Доноры А(ІІ) Rh+ в Институт рака
* Доноры А(ІІ) Rh+ на тромбокончентрат в г.Днепр. Срочно!

<Мониторинг тем>
<Монитор сообщений>
* Энтокорт Будесонид 3 мг капсулы
* Циклоспорин Сандиммун 100мг капсулы
* Lysodren Mitotane (Лізодрен Мітотан) продамо залишки після лікування
* Помогите, пожалуйста, Тимурчику!
* Продам Авастин 400мг
* Telegram канал donor.org.ua
* продам вальцит 450мг, мифортик 180мг и програф 1мг
* Просьба о помощи взрослому ребёнку...
*
* Продам авастин 400 и 100

Рассылка от партнеров

Регистрация
Логин:
Пароль:
Запомнить меня  
Забыли пароль?

Новости -> г. Киев -> Обсуждение проблемы допуска родителей в реанимацию
Новости >> г. Киев >> Обсуждение проблемы допуска родителей в реанимацию
  
 

Обсуждение проблемы допуска родителей в реанимацию

 

Дорогие друзья, совсем недавно у нас в статьях была затрона  тема допуска в реанимацию родителей больных детей. И вот сегодня в 21-00 по 5-каналу TV в программе "Час" будет беседа на эту тему с участием Ларисы Слюнченко, мамы ребенка, который, к сожалению,  умер  и в свое время побывал в реанимации "Охмадет".  Фильм о их злоключениях вы сможете посмотреть по ссылке (~ 70 мб.).
Ниже публикую письмо, тематика которого будут предметом обсуждения на этой передаче.

Генеральному директору УДСЛ "Охматдит"

Гладушу Юрію Івановичу
Шановний Юрію Івановичу,

8 листопада 2007 року по каналу «Сіті» в програмі «Перший відділ» було показано фільм про Марію Слюнченко – дівчинку, яку лікували в токсикологічному відділенні УДСЛ «Охматдит». Ми сподіваємось, що Ви також бачили цей фільм.

Нас, звичайних батьків звичайних дітей, збентежив цей випадок. Та найбільш незрозуміло нам, чому до дітей, які знаходяться в токсикологічному відділенні, не пускають їх батьків? Завідуючий токсикологічним відділенням навіть пояснив у фільмі, що в нашій країні це неможливо (тобто, така ситуація мабуть, склалась не тільки в токсикологічному відділенні, а й в інших?). Чому ж тоді в інших реанімаційних відділеннях, зокрема в відділенні реанімації новонароджених, дозволяють і сприяють відвідуванню важких діточок батьками, посилаючись на ту саму внутрішньо лікарняну інструкцію, визнаючи важливість психоемоційного зв’язку матері та дитини та його позитивний вплив. Просимо Вас ознайомити нас з діючою інструкцією для розуміння наших прав.

Якщо заборона на відвідування покликана необхідністю дотримуватись санітарних норм, то чому батьки не можуть перевдягнутись в такий самий одяг, в який перевдягаються медпрацівники УДСЛ «Охматдит», коли приходять на роботу? Адже вони дихають тим же повітрям, ходять тими ж вулицями та їздять тими ж транспортними засобами, що й батьки, тому можуть бути таким же джерелом інфекцій, як і ми. Якщо медпрацівники проходять додаткову санітарну обробку на початку та протягом робочого дню, то батьки згодні проходити всі аналогічні процедури.

Хотілося б зрозуміти, чому внутрішня лікарняна інструкція є обов’язковою для виконання громадянами України? Адже в нашій країні нормативним актом, що має вищу юридичну силу - Цивільним кодексом України, зокрема статтею 287, передбачено, що «фізична особа, яка перебуває на стаціонарному лікуванні у закладі охорони здоров'я, має право на допуск до неї інших медичних працівників, членів сім'ї, опікуна, піклувальника, нотаріуса та адвоката».

Окрім того, стаття 14 Закону України про охорону дитинства передбачає, що «Діти та батьки не повинні розлучатися всупереч їх волі, за винятком випадків, коли таке розлучення необхідне в інтересах дитини і цього вимагає рішення суду, що набрало законної сили». Отже, в даному випадку мова йде не просто про право на відвідування хворої дитини, а й про сумісне перебування дитини з батьками в лікарні.

У Європейському Союзі існує Європейська асоціація на допомогу дітям у лікарні (European Association for Children in Hospital, http://each-for-sick-children.org ), яка розробила і прийняла у 1998 році Хартію прав дитини у лікарні, пункт 2 якої прямо проголошує: „2. Діти у лікарні мають право на постійне перебування з ними їхніх батьків чи осіб, які їх заступають.”. Асоціація стрімко розширюється та співпрацює із владними органами, медичними закладами у тих країнах, де присутні її учасники. Чому Україна має пасти задніх? Ось де наша можливість приєднатися до передових досягнень європейського громадянського суспільства, причому це не потребує фактично ніяких фінансових ресурсів!

Після розгляду цього листа просимо Вас дозволити нам розмістити на інформаційних дошках в лікарні Охматдит, за вашим узгодженням, перелік прав батьків, діти яких знаходяться на лікуванні в клініці Охматдит та правила відвідування батьками дитини, що знаходиться в реанімації.

Ми розуміємо, що, напевно, матеріально-технічна база лікарні не готова прийняти усіх батьків на постійне перебування, але це не виправдовує самотності та безнадії, яку відчувають маленькі пацієнти, яким потрібна психологічна наснага та підтримка батьків для боротьби за життя. Вам, як лікарю, має бути добре відомий термін «госпіталізм» та його хибні наслідки для стану маленької дитини, розлученої з близькими. Отже відтак вже зовсім незрозуміло, чому батькам відмовляють в регулярному відвідуванні дітей. Врешті решт, назва лікарні – «Охорона МАТЕРІ та ДИТИНИ» - як єдиного цілого, нерозривно зв’язаного між собою зв‘язком, що є запорукою одужання. Батьки і лікарі повинні стати союзниками, а не антагоністами, у змаганні за життя та здоров’я діточок. Але це неможливо, якщо ми в силу не виправданих адміністративних методів будемо розлучені з нашими дітьми.

Ми просимо Вас розглянути цього колективного листа та надати нам коментар до цієї ситуації в термін, передбачений Статтею 20 Закону України «Про звернення громадян», за адресою……
 
10.12.07 16:33 by admin


Все категории :: Последние новости