Новости
О нас
Просьбы о помощи
Просьбы о донорах
Просьбы молитв
Просьбы в файле
Стань донором
Статьи
Дети творят
Гостевая книга
Обратная связь
Форум
Наши партнеры
Наши банеры
Полезные ссылки
Фото-галерея
Консультации врача

* Сергійко Долина. Новини.
* Степан Щербина. 25 тисяч, щоб відновитися і продовжити боротьбу за життя.
* Иринка Добровольска. Готуємося до контрольного обстеження та МСЄК.
* Катюша Шевчук. Великій збір на операцію на глазіку.
* Федір Константінов. За крок до перемоги! 7 000 грн на ПЕТ КТ. Потрібна ваша підтримка.

* Кто мы без Бога, и к чему мы можем без Него прийти?!
* «Разговор с тобою...». Памяти Надежды Лисовской.
* "Господь всегда утешит" - протоиерей Евгений Милешкин (видео)
* «Медсестры плакали, глядя на венчание в палате». Священник — о служении в онкоцентре
* Нина Москалева. «Благодарное сердце открывает небеса...»

* Рубан Ярослав
* Гончаренко София
* Горюшко Николай
* Савко Анастасия
* Панфилов Тимофей
* Азаров-Кобзарь Тимофей
* Ковыренко Ахмед
* Острый Данил
* Маловик Сергей
* Деревицкий Артур

* Доноры А(ІІ) Rh- в г. Днепр. СРОЧНО!
* Доноры А(ІІ) Rh+ в Институт рака
* Доноры А(ІІ) Rh+ на тромбокончентрат в г.Днепр. Срочно!

<Мониторинг тем>
<Монитор сообщений>
* Энтокорт Будесонид 3 мг капсулы
* Циклоспорин Сандиммун 100мг капсулы
* Lysodren Mitotane (Лізодрен Мітотан) продамо залишки після лікування
* Помогите, пожалуйста, Тимурчику!
* Продам Авастин 400мг
* Telegram канал donor.org.ua
* продам вальцит 450мг, мифортик 180мг и програф 1мг
* Просьба о помощи взрослому ребёнку...
*
* Продам авастин 400 и 100

Рассылка от партнеров

Регистрация
Логин:
Пароль:
Запомнить меня  
Забыли пароль?

Новости -> г. Киев -> У «Київському Єрусалимі» завершився доброчинний «Стрітенський фестиваль»
Новости >> г. Киев >> У «Київському Єрусалимі» завершився доброчинний «Стрітенський фестиваль»
  
 

У «Київському Єрусалимі» завершився доброчинний «Стрітенський фестиваль»

 

15–17 лютого у Великій актовій залі Культурно-просвітнього центру «Київський Єрусалим» при Свято-Феодорівскому храмі успішно відбувся перший «Стрітенський фестиваль».

Малюнки, яскраві колажі із тканини, вовни та ін. матеріалів

У перший день Фестивалю, 15 лютого, на Стрітення Господнє і до Дня боротьби з онкозахворюваннями, відбулось відкриття Благодійної виставки-аукціону робіт онкохворих дітей. Цьогоріч виставка репрезентує не лише малюнки, але і яскраві колажі із тканини, вовни та інших матеріалів.

Виставка-аукціон, яка вже вдруге відбувається в «Київському Єрусалимі», представляє художні роботи маленьких пацієнтів відділення дитячої онкогематології Київського обласного онкологічного диспансеру, якими уже традиційно опікується «Дар надії» і яких духовно окормляє настоятель і громада Феодорівського храму.



Мета виставки – привернути увагу спільноти до проблем хворих дітей, а також збір коштів, які будуть спрямовані на закупівлю ліків та обладнання, безпосередньо для лікування пацієнтів відділення дитячої онкогематології Київського обласного онкологічного диспансеру.

На прес-конференції з нагоди відкриття виставки були присутні представники доброчинних організацій (і, власне, її організатори) – Благодійної організації «Київський Єрусалим» та Міжнародного благодійного фонду «Дар надії». Журналісти і всі зацікавлені мали змогу познайомитися не лише з дитячими роботами, але і з самими дітьми – авторами неповторних мистецьких шедеврів, розпитати їх про творчі плани, перейнятися їхніми «недитячими» проблемами.

Настоятель Феодорівського храму ієрей Петро, відкриваючи виставку, поділився досвідом спілкування з хворими дітьми, яких тривалий час духовно окормляє священство храму, і наголосив на їхній потребі у спілкуванні, яке справді допомагає, надихаючи хворих протистояти недузі. «Тому треба привертати до доброчинства якомога більше звичайних людей, аби вони не боялися спілкуватися з хворими, ішли до них, бо це потрібно не лише їм, але і кожному з нас», – наголосив він.

Про особливості, труднощі і відкриття роботи з хворими дітьми розповіла присутнім художниця Катерина Сапожкова, волонтер і арт-директор МБФ «Дар надії».

А далі - виступ лялькового театру і благодійний концерт-вернісаж музики



Також у рамках доброчинного «Стрітенського фестивалю» 16 лютого до уваги глядачів було представлено виступ лялькового театру творчої студії при «Київському Єрусалимі» — переможця конкурсу 2013 року в номінації «Кращий вертеп УПЦ». Цього разу маленькі актори підготували до «Стрітення» тематичну виставу, головними героями якої були св. Симеон, пророчиця Анна, а також святе сімейство – св. Йосип і св. Марія із немовлям Христом.

А в неділю, 17 лютого, відбувся благодійний концерт-вернісаж класичної і неокласичної музики «Благодетельное воскресение», організований за сприяння неформальної молодіжної мистецької спільноти «Інший світ». У програмі концерту були виступи дівочого тріо PianoForte, київської групи «Чорна рада», гітариста-віртуоза Антона Которовича, учнів КІМ ім. Р. Глієра Анастасії Геді (фортепіано) та Віктора Чернявського (скрипка), театральної групи «Будьмо». Усі виступи, і музичні, і театральні, є благодійними, адже організатори, ведучі та учасники концерту-вернісажу щиро бажають допомогти хворим дітям, підтримати їх у щоденній боротьбі за життя.

Наприкінці концерту відбулось нагородження меценатів, які тривалий час беруть участь у діяльності БО «Київський Єрусалим» та МБФ «Дар надії»: від імені Благодійної організації вони отримали ордени Єрусалимського Хреста І ступеня.



***

«Стрітенський фестиваль» завершено, але ще упродовж місяця всі небайдужі можуть відвідати Благодійну виставку-аукціон і долучитися до доброї справи, придбавши дитячі роботи, або просто зробивши анонімну жертву. Насправді, творчість маленьких митців є величезним стимулом для кожного з нас, адже являє собою приклад непересічної мужності і невмирущої надії – на нове щасливе життя за стінами лікарні.

Як підкреслила одна з представників МБФ «Дар надії» Діана Юркова, цим дітям погано майже завжди і їм потрібні не лише ліки і обладнання, але й увага, живе спілкування, якого їм дуже не вистачає. «Тому кожен із вас може не лише придбати роботи хворих діток, але і познайомитися з ними особисто, налагодити контакти, які стануть для цих дітей своєрідним містком у нове, повноцінне життя», – закликала волонтерка.

Робота волонтерів складна, і фізично, і морально, і психологічно, але вона надає сили не лише тим, кому вони допомагають, але і самим «добровольцям». І все не так безнадійно. Адже дуже часто хворі одужують. За інформацією директора МБФ «Дар надії» Євгена Рибакова, упродовж кількох останніх років одужали близько 60-ти пацієнтів, четверо дітей нині навчаються у вишах України, один вже завершив навчання, а також одна колишня пацієнтка створила щасливу родину. І навіть лише заради цього треба продовжувати працювати!

Виставка-аукціон триватиме до 17 березня (початку Великого посту) за адресою: Київ, вул. Овруцька, 7, Культурно-просвітній центр при Свято-Феодорівському храмі («Київський Єрусалим»).

Не залишаймося байдужими! 

 

ПвУ

 
20.02.13 08:46 by admin


Все категории :: Последние новости