Новости
О нас
Просьбы о помощи
Просьбы о донорах
Просьбы молитв
Просьбы в файле
Стань донором
Статьи
Дети творят
Гостевая книга
Обратная связь
Форум
Наши партнеры
Наши банеры
Полезные ссылки
Фото-галерея
Консультации врача

* Катюша Шевчук. Великій збір на операцію на глазіку.
* Федір Константінов. За крок до перемоги! 7 000 грн на ПЕТ КТ. Потрібна ваша підтримка.
* Марковська Даринка. Час пройти обстеження.
* София Балдюк. Плановое обследование и реабилитация на май. К сбору - 45000 гривен
* Марина Диденко. Новый курс на май. К сбору - 15500 гривен.

* Кто мы без Бога, и к чему мы можем без Него прийти?!
* «Разговор с тобою...». Памяти Надежды Лисовской.
* "Господь всегда утешит" - протоиерей Евгений Милешкин (видео)
* «Медсестры плакали, глядя на венчание в палате». Священник — о служении в онкоцентре
* Нина Москалева. «Благодарное сердце открывает небеса...»

* Рубан Ярослав
* Гончаренко София
* Горюшко Николай
* Савко Анастасия
* Панфилов Тимофей
* Азаров-Кобзарь Тимофей
* Ковыренко Ахмед
* Острый Данил
* Маловик Сергей
* Деревицкий Артур

* Доноры А(ІІ) Rh- в г. Днепр. СРОЧНО!
* Доноры А(ІІ) Rh+ в Институт рака
* Доноры А(ІІ) Rh+ на тромбокончентрат в г.Днепр. Срочно!

<Мониторинг тем>
<Монитор сообщений>
* Энтокорт Будесонид 3 мг капсулы
* Циклоспорин Сандиммун 100мг капсулы
* Lysodren Mitotane (Лізодрен Мітотан) продамо залишки після лікування
* Помогите, пожалуйста, Тимурчику!
* Продам Авастин 400мг
* Telegram канал donor.org.ua
* продам вальцит 450мг, мифортик 180мг и програф 1мг
* Просьба о помощи взрослому ребёнку...
*
* Продам авастин 400 и 100

Рассылка от партнеров

Регистрация
Логин:
Пароль:
Запомнить меня  
Забыли пароль?

Новости -> г. Киев -> Під час відкриття виставки дитячого малюнку в Культурно-просвітньому центрі «Київський Єрусалим» відбулась прем’єра лялькового театру
Новости >> г. Киев >> Під час відкриття виставки дитячого малюнку в Культурно-просвітньому центрі «Київський Єрусалим» відбулась прем’єра лялькового театру
  
 

Під час відкриття виставки дитячого малюнку в Культурно-просвітньому центрі «Київський Єрусалим» відбулась прем’єра лялькового театру

 

У неділю, 12 лютого 2012 року в Культурно-просвітньому центрі при Свято-Феодорівському храмі («Київський Єрусалим») відбулось відкриття доброчинної виставки-аукціону дитячих малюнків, автори яких – пацієнти відділення дитячої онкогематології Київського обласного онкологічного диспансеру. Малюванням вони займаються під керівництвом спадкової художниці Каті Сапожкової, яка є арттерапевтом та артдиректором Міжнародного благодійного фонду (далі – МБФ) «Дар надії» (директор – Євген Рибаков).

У вступному слові настоятель храму ієрей Петро Семащук підкреслив, що співробітництво з МБФ «Дар надії» має досить давню історію. А розпочалось все з моменту, коли, завдяки волонтерам фонду, священникам храму вдалося отримати дозвіл щонеділі відвідувати у відділені хворих дітей та їхніх батьків і причащати їх. Відкриття цієї виставки – справжнє свято не лише для парафіян храму, але й для кожного, хто бажає посприяти одужанню юних художників, і не лише авторів виставлених картин, але й їхніх однолітків, товаришів за нещастям, об’єднаних щохвилинною боротьбою проти важкої недуги.

З коротким словом виступили також директор МБФ «Дар надії» Євген Рибаков та наставниця обдарованих дітей, волонтер і арттерапевт фонду, згадана вже художниця Катерина Сапожкова.

Власне, ідея аукціону (задля допомоги онкологічно хворим дітям) виникла кілька років тому в меценатів-доброчинців, які тісно співпрацюють із МБФ «Дар надії».

Щороку такі виставки відбувалися саме у лютому і хронологічно прив’язувалися до Всесвітнього дня боротьби з онкозахворюваннями. Нинішня – особлива, адже відбувається при Свято-Феодорівському храмі (Київському Єрусалимі), під патронатом одразу двох доброчинних організацій – МБФ «Дар надії» та «Київський Єрусалим».

До відкриття виставки-аукціону парафіяни храму підготували прем’єрний показ вистави лялькового театру, вертепне дійство. Сюжет вистави – традиційний для різдвяних вертепів: народження Богодитини, поклоніння волхвів, злочини і покарання царя Ірода. А оскільки показ відбувся напередодні Стрітення Христового, дійство завершує сцена зустрічі святого сімейства зі святим Симеоном та провісницею Анною.

Давню мрію про власний ляльковий театр вдалося втілити передусім завдяки запалу, наполегливості та неабиякому організаторському таланту парафіянки храму Олени Бойко, якій вдалося захопити та об’єднати дітей і дорослих. Олена не лише виносила проект вертепу, написала сценарій, але і власними руками створила ляльки. Талант «головного ляльковода» несподівано виявився у Валентини Солонецької, співробітниці церковної лавки та активної парафіянки «Київського Єрусалиму». А заговорили лялькові герої вертепу голосами «невидимих» акторів, схованих за лаштунками. Серед учасників аматорського лялькового театру не лише парафіяни та їхні діти, але і паламарі храму. Музичний супровід вистави забезпечила дружина одного зі священників храму – матушка Тетяна, разом із регентом церковного хору Вірою Павлюк. Постановка не була би можливою без конструкції самого вертепу, яку «побудував» і обладнав системою освітлення прораб храму Микола Жила з помічниками Тарасом і Андрієм.

Завершальним акордом свята став виступ групи православних скаутів України (загону імені свт. Петра Могили), які представили виставу під умовною назвою «Четвертий волхв», розіграну з величезним ентузіазмом і несподіваною (для підлітків-аматорів) акторською майстерністю. Сюжет вистави скаутів є своєрідним трактуванням кількох євангельських історій, об’єднаних спільними мотивами: зустріч волхвів із розбійниками, воїнами Ірода та матерями з немовлятами, що втікали від гніву царя.

Виставка-аукціон триватиме лише тиждень – з 12 по 19 лютого 2012 р., тому бажаючі стати доброчинцями і водночас – подарувати собі і, можливо, своїм друзям свято спілкування з витворами мистецтва, виконаними руками дітей, які сподіваються подолати хворобу і жити далі, – слід поквапитися, адже впродовж перших кількох годин з моменту відкриття виставки, кілька картин уже знайшли нових господарів. Звісно, всі придбані картини залишатимуться у виставковій залі до закриття виставки, тож поціновувачі можуть побачити повноцінну експозицію, а також – залишити свої відгуки у спеціальній книзі пам’яті «Київського Єрусалиму». Щодо придбання малюнків і допомоги хворим дітям можна звернутися до церковної лавки Свято-Феодорівського храму (вул. Овруцька, 7).

Тож упродовж тижня, з 12 по 19 лютого, рекомендуємо відвідати доброчинну виставку в «Київському Єрусалимі»: ви не лише отримаєте позитивний емоційний заряд, але і, за бажанням, реалізуєте можливість допомогти дітям, що страждають на важку недугу, подарувати їм надію!

Київський Єрусалим.

 

 

 
17.02.12 10:09 by boroda


Все категории :: Последние новости