Новости
О нас
Просьбы о помощи
Просьбы о донорах
Просьбы молитв
Просьбы в файле
Стань донором
Статьи
Дети творят
Гостевая книга
Обратная связь
Форум
Наши партнеры
Наши банеры
Полезные ссылки
Фото-галерея
Консультации врача

* До закрытия долга остаётся 18000 гривен, и… 5 часов!
* Даніела Матвійчук. Долаємо наслідки лікування…
* Кириченко Влад. Контрольна перевірка перед лікуванням.
* Єгор Скалозуб - потрібна допомога
* Степан Щербина. 18 500 - щоб продовжити лікування!

* Кто мы без Бога, и к чему мы можем без Него прийти?!
* «Разговор с тобою...». Памяти Надежды Лисовской.
* "Господь всегда утешит" - протоиерей Евгений Милешкин (видео)
* «Медсестры плакали, глядя на венчание в палате». Священник — о служении в онкоцентре
* Нина Москалева. «Благодарное сердце открывает небеса...»

* Рубан Ярослав
* Гончаренко София
* Горюшко Николай
* Савко Анастасия
* Панфилов Тимофей
* Азаров-Кобзарь Тимофей
* Ковыренко Ахмед
* Острый Данил
* Маловик Сергей
* Деревицкий Артур

* Доноры А(ІІ) Rh- в г. Днепр. СРОЧНО!
* Доноры А(ІІ) Rh+ в Институт рака
* Доноры А(ІІ) Rh+ на тромбокончентрат в г.Днепр. Срочно!

<Мониторинг тем>
<Монитор сообщений>
* Энтокорт Будесонид 3 мг капсулы
* Циклоспорин Сандиммун 100мг капсулы
* Lysodren Mitotane (Лізодрен Мітотан) продамо залишки після лікування
* Помогите, пожалуйста, Тимурчику!
* Продам Авастин 400мг
* Telegram канал donor.org.ua
* продам вальцит 450мг, мифортик 180мг и програф 1мг
* Просьба о помощи взрослому ребёнку...
*
* Продам авастин 400 и 100

Рассылка от партнеров

Регистрация
Логин:
Пароль:
Запомнить меня  
Забыли пароль?

Статьи -> Главная -> Ксенія Волгусова: Мій перший досвід волонтерства
Статьи >> Главная >> Ксенія Волгусова: Мій перший досвід волонтерства
  
 

Ксенія Волгусова: Мій перший досвід волонтерства

 

Ще рік тому я навіть не розуміла хто такі волонтери, а про те, що в мене з’явиться бажання стати одним із них, то не повірила б.

Ми з подругою пішли в Іонинський монастир на «молодіжку», по закінченню якої організатори робили оголошення про допомогу людям... Щось зачепило, але «це не для мого ритму життя», — промайнуло в голові. Робота, відрядження, кар’єра, особисте життя, танці, друзі і т. д. Зовсім скоро, за короткий час моє життя кардинально змінилось, всі «ритми мого життя» кудись зникли, і залишившись наодинці з Господом Богом, Він відкрив мені моє серце. І тут я згадала про ті оголошення, зайшла на сайт «Молодість НЕ байдужа!», і відразу чомусь зрозуміла, що хочу навідати хворих дітей в онкологічному центрі.

Упродовж місяця пробувала зв’язатись з координатором Володимиром, але розпочати добру справу постійно заважали якісь обставини «непереборної сили», і ось нарешті цей довгоочікуваний понеділок настав. Я дуже хвилювалась, не розуміючи, що саме потрібно робити, як себе вести і чим взагалі я можу допомогти тяжко хворим маленьким дітям.

Дочекавшись всіх інших, вже досвідчених волонтерів і священика, ми зайшли в лікарню. Оскільки це був пансіонат для тимчасового перебування хворих, в той день там було зовсім небагато дітей. До нас вийшло двоє хлопчиків і одна дівчинка — підлітки. В коридорі стояв настільний футбол, в який ми всі по черзі почали грати, через якийсь час з однієї із кімнат вийшов маленький хлопчик, років 7. Він був дуже сумний, на пропозицію приєднатись до нас відмовився і знову зайшов до своєї палати. Дві години спілкування закінчились, попрощавшись з дітьми, ми з моїм другом волонтером-початківцем почали обмінюватись враженнями.

Мої почуття були неоднозначними, чомусь відчувши дискомфорт, якийсь час не розуміла, що я тут роблю і чи можу щось корисного зробити в цій справі, всіх тих дітей мені було шкода, я з болем в серці дивилась на них і їхніх батьків. Проте вже тоді вирішила, що наступного понеділка повернусь обов’язково.

Через тиждень знову прийшла. Вже при зустрічі з волонтерами було спокійніше і комфортніше, ніж минулого разу. Коли ми зайшли у відділення, то побачили зовсім маленьких діточок, деякі з них відразу йшли на контакт, деякі сиділи біля мам, проте всі вони оживилися і навіть самі пропонували грати з ними в ігри. Скажу відверто, грати в ігри з дітьми мені поки не дуже вдається, а от спілкуватись з дітлахами мені подобається. Не розуміючи, з чого почати, стояла і спостерігала, проте наш координатор відразу запропонував зайти мені в кімнату до одного хлопчика.

Зайшовши в палату, я впізнала того 7-річного хлопчика, який минулого разу не дуже хотів з нами спілкуватись. Він знову сидів сумний і на контакт йшов неохоче, проте розказав, що вже довго сидить на сайті «Однокласники», з маминої сторінки пише всім повідомлення, але йому ніхто не відповідає. В цей час мені так захотілось його обійняти і подарувати йому хоч якусь радість. Після того, як він показав свого брата і я сказала, що вони дуже схожі, він вперше посміхнувся, ця посмішка змінила всі мої враження, таких дитячих посмішок мені не вдавалося бачити, вона пройняла мене своєю справжністю і якимось неймовірним теплом. Все — контакт є, ми почали з ним спілкуватись, як давні друзі.

Ілля розказав про те, що він любить брата, пишається ним, що він сам займався карате, хоча тепер вже добре розуміє, спортом він більше займатися не може. А на питання, ким він хоче бути в дорослому житті, сказав, що лікарем або депутатом. Пояснивши йому, що депутатом можна бути не довго, і що це не професія, він відразу вирішив, що буде лікарем, а на запитання, чому саме лікарем, Ілля зробив паузу, його обличчя стало по-дорослому серйозне і з повною відповідальністю в очах, якої ви не побачите в жодного депутата, він сказав: «Тому що вони рятують життя.....». Щось всередині защеміло, і я усвідомила свою нікчемність та зрозуміла, що там за межами цих стін, ми зовсім не знаємо, що таке боротьба, що таке справжнє життя, на відміну від цього маленького хлопчика, який вже в повній мірі пізнав його складність і цінність.

Ілля нарешті погодився на прогулянку в коридорі і ми без перестану говорили з ним на різні теми, починаючи від розповідей про поїздки до дідуся і поїдання забороненого морозива, ми піднімали й дуже серйозні життєві теми. В нас з ним виявилось багато чого спільного, і за довгий час відродились спогади, що в мене теж колись було дитинство таке ж схоже...

Дві години минули швидко, мені зовсім не хотілось прощатись з Іллею, бо такого позитиву я не отримувала вже давно. Здавалось, що це ми б мали приносити щось радісне цим дітям, а виявляється, що саме від них можна отримати «шматочок щастя».

Що я відчувала і з якими емоціями вийшла, дуже важко описати, але можу сказати, що так по-справжньому і відверто не було вже давно. Та дитина випромінює неймовірне тепло і просто щиро любить життя.

Паїсій Святогорець сказав, що коли він побачив батька з маленькою дитиною-інвалідом у візочку, то підійшов до дитини і сказав їй: «Ти знаєш, що ти ангел», а батькові додав, що йому випала велика честь доглядати за ангелом.

Я теж побачила багато ангелів, а з одним із них мені навіть випала честь поспілкуватись.

Не знаю, чи стану я волонтером, але поки моє серця прагне допомогти тим, хто в цьому має потребу, буду намагатись робити все, на що Господь Бог дасть мені сили... 

 

Молодость не равнодушна 

 

P.S. Информация для желающих помогать онкобольным детям

(хуже) 1 2 3 4 5 (лучше) 
 
13.05.13 22:27 by admin


Павел06.12.13 07:42

Продам Насосы Кс 20-50 на станине с эл.двигателем (новые, на складе 2 года) - 2 шт. Цена договорная. моб.+380675947309
Насосы типа "КС" - центробежные, горизонтальные, многоступенчатые предназначены для перекачивания конденсата в паровых сетях тепловых электростанций, работающих на органическом топливе, а также жидкостей, сходных с содержанием твердых частиц.
 
Павел08.12.13 12:57

Продам Насосы Кс 20-50 на станине с эл.двигателем (новые, на складе 2 года) - 2 шт. Цена договорная. моб.+380675947309
Насосы типа "КС" - центробежные, горизонтальные, многоступенчатые предназначены для перекачивания конденсата в паровых сетях тепловых электростанций, работающих на органическом топливе, а также жидкостей, сходных с содержанием твердых частиц.
 
Павел28.12.13 22:09

Продам Насосы Кс 20-50 на станине с эл.двигателем (новые, на складе 2 года) - 2 шт. Цена договорная. моб.+380675947309
Насосы типа "КС" - центробежные, горизонтальные, многоступенчатые предназначены для перекачивания конденсата в паровых сетях тепловых электростанций, работающих на органическом топливе, а также жидкостей, сходных с содержанием твердых частиц.
 
темпура19.01.14 14:50

И таких мелочей можно накопать тысячу.
 
Антон10.03.14 11:18

Отдых - лучший отдых на черном море в Украине. Во время отдыха на море мы предоставим отличные (условия проживания, отдыха и питания). У нас на базе отдыха есть 2-х, 3-х, 4-х, 6-ти местные уютные номера. Холодная и горячая вода постоянно. В каждом номере свой: c/у, балкон, холодильник, телевизор и спутниковое TV. Ваш летний отпуск придаст заряд энергии организму на весь год. Более детально ознакомиться можно тут: www.sergeevka.in.ua Для детей есть системы скидок.
 
Богатыренок12.03.14 21:11

Детский лагерь "Богатыренок" приглашает детей на отдых. Лагерь расположен под Одессой. Подробности на www.krok.co.ua
 


Ваш комментарий к статье "Ксенія Волгусова: Мій перший досвід волонтерства"
Имя*
(max. 40 символов):
Email:
Сообщение*
(max. 6000 символов, осталось ):
Оформление текста: [b]Жирный[/b] [i]Курсив[/i] [u]Подчёркнутый[/u]


Все категории :: Последние статьи