Новости
О нас
Просьбы о помощи
Просьбы о донорах
Просьбы молитв
Просьбы в файле
Стань донором
Статьи
Дети творят
Гостевая книга
Обратная связь
Форум
Наши партнеры
Наши банеры
Полезные ссылки
Фото-галерея
Консультации врача

* До закрытия долга остаётся 18000 гривен, и… 5 часов!
* Даніела Матвійчук. Долаємо наслідки лікування…
* Кириченко Влад. Контрольна перевірка перед лікуванням.
* Єгор Скалозуб - потрібна допомога
* Степан Щербина. 18 500 - щоб продовжити лікування!

* Кто мы без Бога, и к чему мы можем без Него прийти?!
* «Разговор с тобою...». Памяти Надежды Лисовской.
* "Господь всегда утешит" - протоиерей Евгений Милешкин (видео)
* «Медсестры плакали, глядя на венчание в палате». Священник — о служении в онкоцентре
* Нина Москалева. «Благодарное сердце открывает небеса...»

* Рубан Ярослав
* Гончаренко София
* Горюшко Николай
* Савко Анастасия
* Панфилов Тимофей
* Азаров-Кобзарь Тимофей
* Ковыренко Ахмед
* Острый Данил
* Маловик Сергей
* Деревицкий Артур

* Доноры А(ІІ) Rh- в г. Днепр. СРОЧНО!
* Доноры А(ІІ) Rh+ в Институт рака
* Доноры А(ІІ) Rh+ на тромбокончентрат в г.Днепр. Срочно!

<Мониторинг тем>
<Монитор сообщений>
* Энтокорт Будесонид 3 мг капсулы
* Циклоспорин Сандиммун 100мг капсулы
* Lysodren Mitotane (Лізодрен Мітотан) продамо залишки після лікування
* Помогите, пожалуйста, Тимурчику!
* Продам Авастин 400мг
* Telegram канал donor.org.ua
* продам вальцит 450мг, мифортик 180мг и програф 1мг
* Просьба о помощи взрослому ребёнку...
*
* Продам авастин 400 и 100

Рассылка от партнеров

Регистрация
Логин:
Пароль:
Запомнить меня  
Забыли пароль?

Статьи -> Главная -> Дитячий рак лікується!
Статьи >> Главная >> Дитячий рак лікується!
  
 

Дитячий рак лікується!

 

 

Міжнародні організації, які займаються дитячою онкологією, розпочинають кампанію про раннє виявлення онкологічних захворювань, щоб врятувати тисячі дитячих життів

 

Завтра Міжнародний день онкохворої дитини. Міжнародне товариство дитячої онкології (SIOP) та Міжнародна конфедерація організацій батьків дітей хворих на рак (ICCCPO) починають цілеспрямовану кампанію у сфері охорони здоров’я, щоб краще інформувати громадськість про ранні ознаки раку у дітей.

Щороку 175 000 дітей по всьому світі отримують діагноз рак і приблизно 90 000 з них помруть від цього захворювання. Точне число нових випадків невідомо, оскільки у багатьох країнах реєструються не всі діти з діагнозом рак, а також багато з них навіть не отримують правильний діагноз. Ці цифри просто вражають, особливо враховуючи той факт, що 70% всіх онкологічних захворювань у дітей є виліковними, якщо діагностуються та лікуються на ранній стадії. Рак є другою провідною причиною смерті серед дітей у розвинених країнах. Найбільш поширеним видом раку у Європі, Південній Америці та Східній Азії є гострий лімфобластний лейкоз, а на лімфому Беркітта, пов'язану з малярією та інфекцією вірусом Епштейна-Барра, припадає половина усіх лімфом у дітей з африканських країн.

 “Симптоми раку часто нагадують поширені дитячі захворювання”, попереджає Доктор Габріеле Каламінус, президент SIOP.

 Такі стійкі симптоми можуть бути ознакою раку у дітей:

• Біла пляма в оці, косоокість, сліпота, вирячені очі.

• Набряк в животі/тазі, у голові чи шиї, у кінцівках, яєчках чи залозах.

• Постійна висока температура більше, ніж два тижня, без видимої причини.

• Втрата ваги, блідість, слабкість, легко з’являються синці чи кровотеча.

• Біль у кістках, суглобах, спині, переломи.

• Неврологічні ознаки: зміни та погіршення ходи, рівноваги чи мовлення, затримка психо-фізичного розвитку.

• Головний біль більше, ніж два тижні з блюваннями чи без нього, збільшення розмірів голови.

Дуже важливо, щоб при наявності будь-якого з цих симптомів батьки відвели дитину до лікаря, до кваліфікованого спеціаліста для проведення подальших консультацій,” наполягає Каламінус.

Сьогодні протягом дня чийсь син, дочка, сестра або брат – усього близько 440 дітей в день – отримають цей небезпечний для життя діагноз, в той час як інші 250 дітей по всьому світі помруть від нього. “Дитячий рак – це лише частина світових проблем, пов’язаних з раком, але для дітей та їх сімей це питання надії, мужності та рішучості… це різниця між життям і смертю”, пояснює Кеннет Доллман, президент ICCCPO і батько дитини, яка отримала діагноз лейкемія і змогла вилікуватись.

80 % усіх онкохворих дітей проживають саме в бідних країнах, та країнах, які розвиваються. Їх положення ускладнюється тим, що саме в цих країнах відсутні або не вистачає знань про дитячий рак. І не тільки невчасне виявлення злоякісного захворювання у дитини, а й відсутність якісного лікування, призводить до того, що більшість з цих дітей гинуть. Пан Доллман, батько онковорої дитини з Південно-Африканської республіки, пояснює: “Невчасна діагностика суттєво впливає на показники виживання. У той час як у багатих країнах виживають 8 з 10 дітей, у країнах з низьким і середнім рівнем доходу – лише 2 або 3 з 10”. 

За даними Міністерства охорони здоров'я  в Україні щорічно реєструється від  1000 до 1200 нових випадків злоякісних новоутворень у дітей. Разом з тим близько 30% дітей із злоякісними новоутвореннями, що вже отримали терапію, потребуватимуть повторного, більш інтенсивного лікування у зв'язку з рецидивами захворювань. Таким чином біля 1800 дітей з онкологічною патологією щорічно потребують проведення дороговартісних методів діагностики, а також виконання сучасних стандартів лікування.

Згідно останніх показників національного канцер-реєстру в Україні виживають близько 55,5% дітей  з усіма формами злоякісних новоутворень. Однак, у порівнянні зі статистикою країн Євросоюзу та США, де 5-річна виживаність сягає 70-80%, ситуація в Україні залишається невтішною.

Українські благодійні фонди, батьківські та волонтерські групи, які займаються дитячою онкологією, долучаються до інформаційної кампанії міжнародної спільноти про раннє виявлення онкозахворювань у дітей. Ми звертаємося до ЗМІ з проханням допомогти онкохворим дітям, поширюючи таку інформацію:

Перші ознаки онкозахворювання у дітей. Одразу звертайтесь за медичною допомогою при наявності стійких симптомів, таких як: → Біла пляма в оці, косоокість, сліпота, вирячені очі. → Набряк в животі/тазі, у голові чи шиї, у кінцівках, яєчках чи залозах. → Постійна висока температура більше, ніж два тижня, без видимої причини. → Втрата ваги, блідість, втома, легко з’являються синці чи кровотеча. → Біль у кістках, суглобах, спині, переломи. → Неврологічні ознаки: зміни та погіршення ходи, рівноваги чи мовлення, затримка психо-фізичного розвитку, головний біль більше, ніж два тижні з блюваннями чи без нього, збільшення розмірів голови.

______________________________

Про Міжнародне товариство дитячої онкології (SIOP)

Засноване в 1969 році Міжнародне товариство дитячої онкології (SIOP), з більш ніж 1500 членами, є провідною міжнародною організацією, яка займається питаннями онкохворих дітей та молодих людей. Товариство прагне, щоб “жодна дитина не помирала від раку”. Для реалізації цього бачення, місія SIOP полягає у: (1) забезпеченні кожній онкохворій дитині і молодій людині доступу до сучасного лікування; (2) забезпеченні усіх залучених у дитячу онкологію  доступу до найновіших досягнень у галузі шляхом проведення зустрічей, створення мереж та підвищення кваліфікації; (3) підтримці тих, хто допомагає онкохворим дітям та молодим людям, щоб забезпечити найкращу лікувальну та паліативну терапії; та, (4) захисті права дітей та молодих людей на відповідний довгостроковий контроль після завершення лікування від раку.  Доктор Габріель Каламінус є президентом SIOP. SIOP керує рада директорів,  штаб-квартира організації знаходиться у Женеві, Швейцарія. www.siop.nl

Про Міжнародну конфедерацію організацій батьків дітей хворих на рак (ICCCPO)

ICCCPO є найбільшою організацією, яка представляє інтереси сімей з онкохворими дітьми. ICCCPO прагне, щоб проблеми онкохворих дітей та їх сімей, як в короткостроковій і довгостроковій перспективі, були зрозумілими сім’ям, медичним працівникам та громадськості для того, щоб діти в усьому світі могли отримати найкращий догляд та лікування на момент постановки діагнозу і після нього. Місія ICCCPO полягає у обміні інформацією та досвідом з метою поліпшення доступу до найкращого лікування та догляду для онкохворих дітей у всьому світі. www.icccpo.org

 

http://zaporuka.com.ua/

 

(хуже) 1 2 3 4 5 (лучше) 
 
14.02.12 09:33 by admin


Гость29.02.12 19:33

I told my grandmother how you hleepd. She said, "bake them a cake!"
 


Ваш комментарий к статье "Дитячий рак лікується!"
Имя*
(max. 40 символов):
Email:
Сообщение*
(max. 6000 символов, осталось ):
Оформление текста: [b]Жирный[/b] [i]Курсив[/i] [u]Подчёркнутый[/u]


Все категории :: Последние статьи