Новости
О нас
Просьбы о помощи
Просьбы о донорах
Просьбы молитв
Просьбы в файле
Стань донором
Статьи
Дети творят
Гостевая книга
Обратная связь
Форум
Наши партнеры
Наши банеры
Полезные ссылки
Фото-галерея
Консультации врача

* София Балдюк. Плановое обследование и реабилитация на май. К сбору - 45000 гривен
* Марина Диденко. Новый курс на май. К сбору - 15500 гривен.
* Ярослав Логвіненко. Потрібна допомога на ліки для печінки.
* Ішемічний інсульт…ну хіба мало всього…
* Просим помочь подарить им Праздник! К сбору - 60..65 тысяч гривен.

* Кто мы без Бога, и к чему мы можем без Него прийти?!
* «Разговор с тобою...». Памяти Надежды Лисовской.
* "Господь всегда утешит" - протоиерей Евгений Милешкин (видео)
* «Медсестры плакали, глядя на венчание в палате». Священник — о служении в онкоцентре
* Нина Москалева. «Благодарное сердце открывает небеса...»

* Рубан Ярослав
* Гончаренко София
* Горюшко Николай
* Савко Анастасия
* Панфилов Тимофей
* Азаров-Кобзарь Тимофей
* Ковыренко Ахмед
* Острый Данил
* Маловик Сергей
* Деревицкий Артур

* Доноры А(ІІ) Rh- в г. Днепр. СРОЧНО!
* Доноры А(ІІ) Rh+ в Институт рака
* Доноры А(ІІ) Rh+ на тромбокончентрат в г.Днепр. Срочно!

<Мониторинг тем>
<Монитор сообщений>
* Энтокорт Будесонид 3 мг капсулы
* Циклоспорин Сандиммун 100мг капсулы
* Lysodren Mitotane (Лізодрен Мітотан) продамо залишки після лікування
* Помогите, пожалуйста, Тимурчику!
* Продам Авастин 400мг
* Telegram канал donor.org.ua
* продам вальцит 450мг, мифортик 180мг и програф 1мг
* Просьба о помощи взрослому ребёнку...
*
* Продам авастин 400 и 100

Рассылка от партнеров

Регистрация
Логин:
Пароль:
Запомнить меня  
Забыли пароль?

Статьи -> Главная -> Псевдоцілителі: шахрайство з розмахом
Статьи >> Главная >> Псевдоцілителі: шахрайство з розмахом
  
Средняя оценка: voting  (Всего голосов:5  Суммарный балл: 9)
 

Псевдоцілителі: шахрайство з розмахом

 

 

Українські чудотворці. Усе частіше народні цілителі протиставляють себе традиційній медицині і обіцяють зцілення від смертельних недуг. Дитячий церебральний параліч, онкохвороби, шизофренія, туберкульоз – так звані месії з розмахом лікують геть усе – без медичної освіти, ліцензій і будь-якої відповідальності перед хворими. Чому в Україні розцвітає псевдоцілительство?

 


 

Наталя Дементьєва, головний лікар Дніпропетровської обласної дитячої лікарні: «Заблуждения родителей зачастую приводят к тому, что родители своими руками подписывают приговор ребенку. Я работаю детским онкологом 21 год, и я еще не видела ни одного ребенка, которого бы вылечил кто-то из этих народных целителей».
Улюблений прийом псевдоцілителів – гра на почутті недовіри до офіційної медицини, обіцянки повного зцілення без негативних наслідків. Це і безпідставне залякування нещасних, що традиційне лікування не врятує, а лише відтягне час смерті.
Наталя Дементьєва, головний лікар Дніпропетровської обласної дитячої лікарні: «Драгоценное время теряется, и для онкозаболевания это настолько актуально, потому что – еще раз хочу подтвердить – почти все опухоли в 1, 2 стадии можно вылечить…»
Горе-цілителі переконують хворих відмовитися від традиційної медицини. І не випадково, адже вони бояться, що в офіційних медичних закладах викриють їхню незаконну діяльність.
Тетяна Гарник, голова комітету з питань народної та нетрадиційної медицини МОЗУ: «Їм заборонено лікувати онкологічні захворювання, туберкульоз, шкірно-венеричні захворювання, СНІД, психіатричні захворювання, давати висновок про психічний стан, переривати вагітність і таке інше. Є цілителі, які працюють під контролем лікаря, і вони можуть в комплексі із лікарем - онкологом доповнювати той чи інший метод лікування».
У шестирічної Марійки виявили пухлину нирки. Провели хіміотерапію, наближалась операція. Однак цілителька гарантувала повне одужання, якщо батьки дівчинки відмовляться від послуг лікарів.
Наталя Дементьєва, головний лікар Дніпропетровської обласної дитячої лікарні: «Привозят девочку через 8 месяцев в страшном состоянии просто – громадная опухоль на весь живот с блокированными желчевыводящими путями, с отдаленными метастазами – и просят, чтобы что-то сделали».
Лікарі вже нічого вдіяти не змогли. Було надто пізно...
Батьки онкохворих дітей стають легкою здобиччю шарлатанів по всій країні. Шоковані смертельною хворобою вони готові вхопитися за найтоншу соломинку.
Юрій, батько Вікторії: «Марля, йод, спирт – вот вся методика его лечения. Мы оказались просто в таком состоянии, что хотели верить всем. Потому что, когда на кону стоит жизнь твоего ребенка, ты готов верить всем».
Одеські лікарі виявили у 10-річної Віки злоякісну пухлину стегнової кістки. За півроку до цього від раку померла мама дівчинки. Добре пам’ятаючи безпомічність медиків, батько вирішив звернутися до цілителів.
Юрій, батько Вікторії: «Процентов 90 из них говорили первоначально, что там не та болезнь, которую ей поставили по диагнозу врачи, что там ничего страшного нет, что там все вылечивается».
Лише за місяць вони відвідали більше двадцяти цілителів у різних регіонах країни. Народні лікарі давали трав’яні настої та мазі, знімали причину і проводили сеанси телепатії телефоном. Врешті-решт батькові здалося: він знайшов те, що шукав.
Юрій, батько Вікторії: «Это мужчина в Одесской области, который сказал: за эти 10 сеансов сделаю так, что раковые клетки исчезнут, и метастаз не будет в организме Вашего ребенка. И можете ехать в любую клинику проверяться – там все будет хорошо».
Кожен сеанс коштував 250 грн. На останньому цілитель запевнив: ракових клітин в організмі вже нема.
Юрій, батько Вікторії: «Раковых клеток увеличилось у нас в организме. Вот и получается: никакой помощи нам этот человек не оказал. Он говорит: «Вы знаете, вы просто первые, кому я не смог помочь, кому я не смог помочь, извините, извините, видно, на то Божья воля».
Гроші так званий чудотворець не думав повертати. І згодом батько дізнався: цей цілитель, як і частина інших псевдолікарів, які обіцяли зцілення його доньці, – успішний підприємець. Свій бізнес він будує на чужому горі.
Олександр Калінчук, Вінницький обласний дитячий онколог: «Поступила до нас вона вже у досить тяжкому стані. Пухлиноутворення мало прогресуючий перебіг. Незважаючи на наші зусилля, незважаючи на проведення хіміотерапії, врешті-решт виник патологічний перелом. А патологічний перелом в даному конкретному випадку був показанням для того, аби видалити кінцівку».
Стан здоров’я Віки лишається тяжким. Однак і батько, і лікарі сподіваються тільки на краще та застерігають довірливих українців не потрапляти у пастки шахраїв.
Юрій, батько Вікторії: «Мы тратили на них свое время – золотое время, которое можно было использовать для лечения ребенка».
Умовно цілителів можна поділити на три категорії. Перші чесно використовують знання народної медицини, мають ліцензію та працюють під контролем лікаря. Таких в Україні менше п’ятисот. Друга категорія – люди з порушенням психіки, і третя – звичайні шахраї, які не мають ні законного, ні морального права вести медичну практику. Саме серед них найбільше так званих професорів, академіків та докторів народної медицини, з якими Міністерство охорони здоров’я веде виснажливу боротьбу.
Тетяна Гарник, голова комітету з питань народної та нетрадиційної медицини МОЗУ: «Скажите, пожалуйста, к Вам обращался из Днепропетровска Зарецкий за подтверждением его методики? Не видели и не знаете…
Он не имеет никаких разрешительных документов, он не врач – никто, в общем, хороший проходимец».
Кримський медичний інститут відхрещується від Юрія Зарецького. А так званий цілитель рекламує, що заклад підтримав його методику…
Тетяна Гарник, голова комітету з питань народної та нетрадиційної медицини МОЗУ: «Це дійсно суперхаризматична особа, суперцинічна особа. Який він лікар-валеолог, якщо такої спеціальності в державі Україні не існувало і не існує? Валеологія – це загальносуспільна дисципліна про здоровий спосіб життя, яка викладається з 1 класу».
Зарецький лікує методами тібетської медицини. Ні медичної освіти, ні спеціального дозволу на практику... Він жодного разу не проходив атестації у міністерстві, як написав у листі – через поганий стан здоров‘я. Однак активно береться зцілювати інших людей.
У пана Зарецького налагоджена фінансова машина: в коридорі жінка розхвалює метод і зазиває клієнтів. В одній кімнаті наливається з крана чудодійний еліксир за 100 грн., а поряд за 240 – перевіряють енергетику органів та чакр. Рецепти пацієнти пишуть під його диктування – так не буде жодних доказів у суді.
Тетяна Гарник, голова комітету з питань народної та нетрадиційної медицини МОЗУ: «Гроші взяли, квитанції не дали. Той поїхав, прийшов до тями, за що віддав гроші? Пише куди? В МОЗ: мене ошукали! Ви самі, шановний, себе ошукали. Коли звертаються вже у правоохоронні органи, він говорить: «Вибачте, а де тут видно, що я приймав чи я писав? Я нічого не писав».
Методика правильного харчування, яку можна знайти у кожній книзі про здоровий спосіб життя, тут коштує 4 тисячі грн. Їх потрібно заплатити наперед. Хворі вже знають: цілитель лікує майже все: астму, цукровий діабет, онкохвороби і ще багато чого, що йому лікувати не можна. Король голий, адже ліцензія у нього – не та.
Тетяна Гарник, голова комітету з питань народної та нетрадиційної медицини МОЗУ: «Він знайшов свою нішу. Теж написав у Держпідприємництво щодо валеології. Йому відповіли, що ця методика ліцензується, як освітянська, тому він обрадувався і зараз запустив її, як медичну практику».
Шість років тому Міністерство охорони здоров’я створило комісію, що перевірила діяльність Зарецького і визнала її незаконною. Але віз і досі там. Припинення псевдоцілительства – обов‘язок правоохоронних органів, а не міністерства. Та за 10 років існування комітету з народної і нетрадиційної медицини тут не чули про жодну кримінальну справу проти горе-спасителів.
Тереза Арутюнова: «Он сказал: вы не похожи на человека, больного раком. Это вселило надежду. Я не думаю, что нужно таким образом именем Бога торговать и внушать доверие тем людям, которые обречены».
У батька Терези виявили рак легені 4 ступеня та пухлину головного мозку. Провести операцію було неможливо. Він був приречений. Однак рідних вразила реклама академіка Авакяна, який брався за такі випадки і називав свій метод проривом у медичному світі. Курс лікування для пенсіонера коштував п’ять тисяч гривень.
Тереза Арутюнова: «Мой отец поверил, поверил в возможность излечения».
Феномен академіка Авакяна – це україно-вірменська загадка. З одного боку – свідчення зцілень від різних недуг, а з іншого – десятки скарг на шарлатанство до МОЗУ. Вручення йому нагород і присвоєння звань, та розгромна критика з боку чиновників.
Тетяна Гарник, голова комітету з питань народної та нетрадиційної медицини МОЗУ: «Наскільки мені відомо, академік Авакян не має вищої медичної освіти. Тому хто йому дав такі повноваження і таке звання? Лжеакадемік Авакян – він не отримував дозвільних документів, а якщо отримував, то це було років 7-8 тому, і отримував тільки по біоенергоінформаційній етичній медицині».
Постійний контроль лікаря за здоров’ям пацієнтів відсутній, а консультації смертельно хворих академік проводить телефоном. Свої трави він називає не ліками, а дієтичним харчуванням та надсилає їх поштою без чека і будь-якого договору.
Тетяна Гарник, голова комітету з питань народної та нетрадиційної медицини МОЗУ: «Ці трави – не ті, що сертифіковані, стандартизовані, зареєстровані державним фармакологічним центром і відпускаються через аптечну мережу, а невідомо, ким і де вони зібрані, і яку вони мають властивість. Це така торба: сіно-солома, до якої прикріплені були «Аспірин – Упса» і вітамін С».
Авакян же переконує, що його методика визнана Міністерством охорони здоров’я та Академією наук України, хоча добре знає, що працює не у правовому полі. Та й відповідальності за власну так звану «дієту» не несе.
Тетяна Гарник, голова комітету з питань народної та нетрадиційної медицини МОЗУ: «Не можна так віддаватися лікуванню невідомо якими травами і в якій там кількісній та якісній характеристиці, бо є сумісна фармацевтична і несумісна фармацевтична дія тих чи інших лікарських рослин, які можуть зашкодити».
Тереза Арутюнова: «Началось желудочное кровотечение, нужно было делать операцию, но к тому времени уже человек был истощен, и он просто бы эту операцию не перенес».
Лікарі повідомили рідним, що кровотечу спричинили саме трави, які негативно вплинули на слизову оболонку шлунка. У центрі Авакяна хворому призначили ще один курс на 4 тисячі гривень. Пенсіонер відмовився, назвавши таке лікування шахрайством. Після цього він прожив кілька місяців…
Неодноразово в Академії наук України піднімали проблему присвоєння наукових звань звичайними громадськими організаціями. Це вже тонке шахрайство на рівні науки, що породжує нових лжеакадеміків та лжепрофесорів. Крім того діяльність псевдоцілителів кидає велику тінь на саму галузь народної медицини.
Євген Борисов, народний цілитель: «Человек должен иметь знания, пройти аттестацию – она нетяжелая, получить допуск и работать вместе с врачом – тогда это успех».
Православний священик – отець Євген більше 20 років лікує методами народної медицини. Він має традиційну вищу медичну освіту, а кожні півроку звітує про свою практику.
Цілителі мають самі подавати звітність до Мінохорони здоров’я, та зазвичай вони лишаються в тіні. За 5 років перевірки народних лікарів Аліса Красовська зробила висновок: багато з них не мають навіть елементарних медичних знань, а йдуть у «чудотворці», аби заробити.
Аліса Красовська, обласний спеціаліст з народної та нетрадиційної медицини у 2000-2005 рр.: «Из них очень большой процент – до 50% были больные люди, причем, к сожалению, и психически больные. Но у многих из этих целителей огромные амбиции: они считают, что они являются – это их призвание – они должны спасти человечество».
Олексій Колісник, народний цілитель: «В 1909 мой прадед мгновенно разбогател, это не дает покоя и по сегодняшний день людям».
Олексій Колісник упевнений, що його прадід знайшов унікальний метеорит, який продав ученому і розбагатів. Але частину знахідки лишив нащадкам. Олексій навчився робити з неї космічний пил і почав ним лікувати: спершу себе, потім рідних, а тоді – всіх бажаючих.
Олексій Колісник, народний цілитель: «Оно концентрируется там, где у нас есть всякая мертвятина. А мертвятина – это камни, тромбы, всякая гниль и прочее».
Знаходяться люди, які стверджують, що їм допоміг незвичний метод Колісника. Однак факти свідчать: цілитель працює нелегально – без ліцензії та спеціального дозволу МОЗ і перебуває на обліку у психіатрів з діагнозом «нав’язлива параноя».
Аліса Красовська, обласний спеціаліст з народної та нетрадиційної медицини у 2000-2005 рр.: «Если уж идете к целителю и хотите такой экзотики, то хоть посмотрите, есть ли у них все эти документы разрешительные».
Все частіше за лікувальну практику беруться так звані ворожки та чаклуни. Їхній метод універсальний – вони не лише зцілюють, а й рятують сімейні стосунки, знімають причину, влаштовують бізнес. От тільки чий і з чийого дозволу, адже Мінохорони здоров’я таку діяльність не ліцензує.
Ірина Накидайло, постраждала: «Нанесла вред моральный очень сильный, психологический вред. Многие диагнозы, которые она ставила, они были неправильны, и в принципе заболевания были запущены».
Так звана цілителька Таміла лікувала від усього: недуг і проблем, поганого настрою і невезіння. Їй вірили безмежно та платили за послуги чималі гроші. Дніпропетровська Таміла наклала на клієнтів низку заборон: ні з ким не спілкуватися, дитину в садок не віддавати, до лікарів без її згоди не звертатися.
Артем Накидайло, постраждалий: «Отец мой получил обширный инфаркт в тяжелой форме с клинической смертью и вот сейчас выкарабкивается. Когда вышел врач из реанимации, вышел и сказал: «Ваш отец, если б меньше бабушкины травы принимал, то все было б намного лучше, и этого б не случилось».
Коли подружжя захотіло покинути цілительку, вона почала залякування.
Ірина Накидайло, постраждала: «Я являюсь проводником между Богом и вами, вы должны меня во всем слушаться и, если вы уйдете и не будете слушаться, это угрожает вашей жизни, угрожает вашему здоровью, денег у вас не будет, может случиться что угодно».
За порадою православного священика Іра з Артемом пішли від псевдоцілительки. Вони зрозуміли, що всі ці таміли, тамари і марфи лише прикриваються Богом. Православна церква їх не жалує і застерігає вірян потрапляти у небезпечні тенета.
Іриней, митрополит Дніпропетровський та Павлоградський: «Сегодня вседозволенность – время особое, возрождается благодать, но возрождается и нечисть, которая может повредить нам. Не надо идти к этим экстрасенсам, гадалкам. Я считаю, что надо идти просто в больницу или поликлинику к врачу-специалисту».
Ірина Накидайло, постраждала: «Мы начали общаться, начали учиться, дальше продолжать учиться, я собираюсь пойти на работу, ребенок – в садик. Стараемся вести ту жизнь нормальную, человеческую, которой мы не жили, которой мы были лишены. Все разительно изменилось в лучшую сторону».
Допоки є попит – буде й пропозиція. Це добре розуміють псевдоцілителі, які користуються власною безкарністю. Їх найефективніша зброя – несумлінна реклама та безконечні забобони, яким так довіряють українці. Як радять фахівці, гідною відповіддю на засилля народних чудотворців має стати недовіра, обережність і здоровий глузд.
Наталя Дементьєва, головний лікар Дніпропетровської обласної дитячої лікарні: «Человеческие ценности, почему-то, теряют свой вес в последнее время в обществе в целом».
Усі ці так звані цілителі чимось схожі на фокусників. Але якщо справжній ілюзіоніст не приховує, що його вистава – гра рук та уяви, то горе-лікарі за будь-що намагаються втримати глядача і за великі гроші обіцяють нескінченні дива.

 

 

Резонанс

(хуже) 1 2 3 4 5 (лучше) 
 
09.01.10 15:01 by admin


mamar09.01.10 22:15

Словам Натальи Анатольевны Дементьевой можно доверять на все сто. Если что-то подозревает неладное, то лучше не тянуть резину, а скорее бросать силы на лечение. Единственный раз Наталья Анатольевна ошиблась. Когда то радостные встретились в коридоре Она и моя донечка и она с радостью сказала: "Я уверена, что у тебя будет все отлично", но что то не смогло сложиться.....
 
Гость12.01.10 16:47

И не говорите! Новоявленные кашпировские просто "достали"! В каждой газете читаешь о "потомственных целителях". Особенно порадовала одна тетка, не помню ее имени, умеющая вылечивать генетические заболевания, в любой степени запущенности, в любом возрасте больного. (Нобелевский комитет, ау-у-у!) Совести у них нет!
Тут просится еще пара-тройка слов, но я не буду их писать, тем более на этом сайте.
 
admin13.01.10 14:47

Потомственная мутновидящая и заслуженая целюлительница ...
 
Аистина14.01.10 23:56

Целителями и псевдоцелителями нарекают людей люди, нарушая заповедь, не суди, на не судим будешь. Иисус Христос был целителем, кто может это отрицать?
Читайте Новый Завет!
 
admin15.01.10 13:13

Не равняйте целюлителей со Христом, он Богочеловек, а не люди, подверженные бесам, да и кроме того не бравший ни копейки за исцеление.
Целители же, наживаются на лечении несчастных. Да и "по плодам узнаете их" - как говорит Святое Евангелие.
Плоды целительства - смерть тела и чаще всего души. За пять лет, что я занимаюсь детской онкологией (и знаю судьбу сотен детей) - ни один из них не исцелился благодаря "целителям" (многие прерывали лечение доверяясь шарлатанам). Вот тебе и плоды - смерть, обман, заработок на горе других, прерывание мед. лечения.

Хорошо Господь в Евангелии этих чародеев назвал псами, читай Откр.22:15 (Это касательно "Не суди" )





 


Ваш комментарий к статье "Псевдоцілителі: шахрайство з розмахом"
Имя*
(max. 40 символов):
Email:
Сообщение*
(max. 6000 символов, осталось ):
Оформление текста: [b]Жирный[/b] [i]Курсив[/i] [u]Подчёркнутый[/u]


Все категории :: Последние статьи