Новости
О нас
Просьбы о помощи
Просьбы о донорах
Просьбы молитв
Просьбы в файле
Стань донором
Статьи
Дети творят
Гостевая книга
Обратная связь
Форум
Наши партнеры
Наши банеры
Полезные ссылки
Фото-галерея
Консультации врача

* Даніела Матвійчук. Долаємо наслідки лікування…
* Кириченко Влад. Контрольна перевірка перед лікуванням.
* Єгор Скалозуб - потрібна допомога
* Степан Щербина. 18 500 - щоб продовжити лікування!
* Костя Романов просит вашей помощи. К сбору – 34000 грн.

* Кто мы без Бога, и к чему мы можем без Него прийти?!
* «Разговор с тобою...». Памяти Надежды Лисовской.
* "Господь всегда утешит" - протоиерей Евгений Милешкин (видео)
* «Медсестры плакали, глядя на венчание в палате». Священник — о служении в онкоцентре
* Нина Москалева. «Благодарное сердце открывает небеса...»

* Рубан Ярослав
* Гончаренко София
* Горюшко Николай
* Савко Анастасия
* Панфилов Тимофей
* Азаров-Кобзарь Тимофей
* Ковыренко Ахмед
* Острый Данил
* Маловик Сергей
* Деревицкий Артур

* Доноры А(ІІ) Rh- в г. Днепр. СРОЧНО!
* Доноры А(ІІ) Rh+ в Институт рака
* Доноры А(ІІ) Rh+ на тромбокончентрат в г.Днепр. Срочно!

<Мониторинг тем>
<Монитор сообщений>
* Энтокорт Будесонид 3 мг капсулы
* Циклоспорин Сандиммун 100мг капсулы
* Lysodren Mitotane (Лізодрен Мітотан) продамо залишки після лікування
* Помогите, пожалуйста, Тимурчику!
* Продам Авастин 400мг
* Telegram канал donor.org.ua
* продам вальцит 450мг, мифортик 180мг и програф 1мг
* Просьба о помощи взрослому ребёнку...
*
* Продам авастин 400 и 100

Рассылка от партнеров

Регистрация
Логин:
Пароль:
Запомнить меня  
Забыли пароль?

Статьи -> Главная -> Як у Кропивницькому для онкохворих дітей працюють «янголи життя»
Статьи >> Главная >> Як у Кропивницькому для онкохворих дітей працюють «янголи життя»
  
 

Як у Кропивницькому для онкохворих дітей працюють «янголи життя»

 

 Вже чотири роки онкохворим дітям з Кіровоградщини допомагає Міжнародний благодійний фонд «Янгол Життя». Як засновниці фонду Наталка Селецька та Ольга Присяжнюк змінюють сферу дитячої онкології в Кропивницькому дізнавалась «Гречка».

125232604 1274888732888423 3549822102729343415 n

Розуміли почуття батьків

Розпочали волонтерити Ольга та Наталя ще у 2011 році. Спонукали їх до цього різні, але водночас схожі причини.

— У 2011 році моїй донці встановили діагноз – рак крові. Ми перемогли. Нам на допомогу прийшло дуже багато людей. Коли потрапили у відділення дитячої обласної лікарні, там волонтерів не було взагалі. Всі складності, які виникали в лікуванні з пошуком грошей, ліків, все це падало на плечі родин дитини. Дуже багато коштів потрібно було на лікування, — згадує Ольга.

Поки її донька не зіткнулась з хворобою, навіть не знала, що діти з онкологічними захворюваннями лікуються в дитячій обласній лікарні. Волонтерством не займалась взагалі ні в яких напрямках.

За словами Ольги, у той час за 9 місяців лікування доньки витратили близько 100 тисяч гривень. Їм допомогли рідні, знайомі, колеги з роботи.

З ними лікувались діти з зовсім невеличких сіл, яким самостійно збирати гроші на лікування було дуже важко.

Згадує випадок, коли в лікарні на самоті помер хлопчик не дочекавшись маму, яка вимушена була раз на місяць їздили за 150 кілометрів від лікарні додому і отримувати 600-700 гривень соціальної допомоги.

— Коли вона приїхала додому синові стало гірше, і мама не встигла повернутись. Хлопчик помер не дочекавшись її. Це так страшно, коли люди не мають за що лікувати дітей і щоб отримати мізерну пенсію змушені їхати за 150 кілометрів.

Ольга каже, хотілося, щоб батьки не мали проблем через гроші, щоб діти не вмирали, бо хтось не встиг.

— Хотілось повністю відгородити батьків від цих проблем. Щоб вони могли доглядати за дитиною, бути завжди поруч з нею, підтримувати, допомагати їй у якихось побутових складних речах, але не думати про те, де знайти гроші, щоб свою дитину врятувати, — додала вона.

У серпні 2011 у відділенні з’явилась єдина волонтерка Наталка Селецька, яка почала допомагати пацієнтам відділення.

Її дитина теж обстежувалась свого часу у відділенні. Донька виявилась здоровою, але переживання, які Наталя отримала під час обстеження, спонукали її допомагати іншим батькам.

— У цей період у мами таке відчуття наче задихаєшся – це пекло. Було недостатньо підтримки, — каже Наталя.

Після одужання доньки Оля приєдналась до Наталі, а у 2016 вони створили благодійний фонд «Янголи життя».

Зараз для мене фонд - це велика можливість бути там, де діти потребують допомоги. Це можливість не дати людям бути в тій ситуації, в якій була я, — каже Наталя.

125229775 362671851633073 5891082066915034320 n

Фонд як захист від шахраїв

За чотири роки допомогу «Янголів життя» отримали 80 родин, де є діти з онкологічними та іншими тяжкими захворюваннями.
Підтримують сім’ї, в які прийшов дитячий рак. Оплачують усе необхідне лікування і обстеження, супроводжують протягом 5 років до повного зняття діагнозу та розвивають лікарню, у який лікуються їх підопічні.

Зараз фонд – це основна робота і Ольги і Наталки.

— Починали з нічого, оплатили офіс з маленьким вікном, яке закривало дерево. Було темно і холодно. Але велику купу документів треба було десь зберігати, — згадує Ольга.

Основною причиною для оформлення документів з рахунками, реквізитами були шахраї. Було багато випадків, коли збирали великі суми для лікування на картки батьків, а шахраї блокували картки і крали десятки тисяч гривень.

— Юридично зареєстровані організації і їх рахунки мають вищі ступені захисту ніж у фізичних осіб. Вирішили, що вже час створити нам такий рахунок і не годувати шахраїв, — розповідає Ольга. — Ми мали довіру батьків, довіру помічників, тому не було ніяких проблем, кошти почали збирати на один загальний рахунок для усіх.

Як допомагають дітям?

З першого дня як тільки дитина з’являється у відділенні фонду про неї розповідають лікарі. Допомагати дитині можуть тільки коли з ними зв’яжуться батьки. З ними фонд підписує договір. Батьки дають право на обробку інформації, використання фотографій дітей, довіреність на збір коштів.

Підтримують дітей фінансово і морально до повного одужання, до зняття діагнозу та інвалідності.

124526423 565240287624411 7488861668337266137 n

Фонд оплачує обстеження, щоб встановити діагноз. Всі ліки, яких немає у відділенні.

— Якщо ми беремо дитину під свою опіку, то ми оплачуємо все, що не оплачує держава, — каже Ольга. — Починаючи від аналізів на гепатити в лабораторії «Сінево», обстеженнями, КТ, МРТ.

На сьогодні 15 дітей проходять основне, найважче лікування. Інших підопічних, які вже не в лікарні, підтримують, бо діагноз онкологія залишається за дітьми протягом 5 років.

Щонайменше раз на пів року їм треба проходити обстеження, здавати аналізи в лабораторії від 2000 до 3500 гривень. Проходити планові КТ, МРТ це від 2500 до 8 тисяч гривень.

— У нас є підопічна Віка Горбатюк, яка вже з вересня 2014 року бореться з захворюванням. Їй щомісяця потрібні ліки вартістю 60 тисяч гривень. Це тільки ліки, не враховуючи 10 тисяч гривень кожні 2-3 місяці на обстеження, — каже волонтерка.

Партнери і благодійники

За словами волонтерок, за роки роботи у них з’явилось багато помічників.

— Є люди, які скидають по 10-30 гривень, а є люди, які відправляють 10-30 тисяч гривень. Кожен внесок цінується і важливий, — розповідає Ольга

«Янгол життя» розвиває лікарню, в якій проходять лікування їх підопічні.

obl2

За два роки для гематологічного відділення, відділень нейрохірургії, загальної хірургії, дитячої реанімації дитячої обласної лікарні за підтримки благодійників  закупили сучасне обладнання на близько 6,5 мільйонів гривень. Обладнання профінансували Олег Крот і Юрій Лазебніков засновники Громадської організації «Фундація Течія».

— Найбільші наші помічники, які зараз виконують наші мрії – Фундація Течія. Вони знайшли нас самі. Ми почали з апарату для зберігання тромбоцитів, його не було у відділенні. Апарат коштував 348 тисяч гривень, — каже Ольга.

З того часу Фундація постійно допомагає фонду. Вже купили обладнання для операцій на мозку. Воно допомагає дітям з нейрохірургічними патологіями. Таке обладнання є тільки у Кропивницькому і Києві.

ob1

Також придбали систему освітлення для операційної, фібробронхоскоп. На початку пандемії перші передали апарт ШВЛ. Нещодавно подарували паровий стерилізатор для хірургічного обладнання.

— Їх допомогу не оцінити словами. Також вони закуповують ліки для гематологічного відділення, — каже Наталя.

ob2

Волонтерський фандрейзинг

У фонду є низка проєктів, які спрямовані на залучення людей до волонтерства.

Люди можуть організувати волонтерський проєкт, благодійний захід для збору коштів. І примножити гроші, які вона могли пожертвувати фонду.

Волонтерки розповідають, як можна долучитись, дають кілька варіантів і прикладів тих заходів, які можна проводити у своїх колективах, офісах.

Наприклад, у Петрово Даша Бранець кілька разів організовувала благодійні фотосесії. Дівчина через соцмережі знайшла фотографів, які зголосилися безкоштовно попрацювати, організувала і оформила фотозону, написала оголошення. Участь в фотосесії була від 50 гривень.

Даша вклала у проєкт близько 200-300 гривень, а зібрала на допомогу онкохворим дітям 6620 гривень.

Намагаються якнайбільше охопити аудиторію, залучають школи. Була акція «Ти не один» школярі до свят писали листи й передавали діткам у відділення, проводили благодійні ярмарки і передавали кошти.

Третій рік проводять акцію «Замість квітів - життя дітям». Батькам школярів та дошкільників замість придбання квітів на День знань пропонують передати ці кошти дітям, які потребують лікування, а вчителю подарувати один букет від класу або спеціальний сертифікат про благодійну допомогу.

Вже кілька років Фонд організовує благодійний вечір «Янголи Життя» 15 лютого у День онкохворої дитини.

— Ми говоримо, що янголом може стати кожен, — каже Ольга.

Щорічно до благодійного вечора долучаються багато друзів і партнерів фонду.

За словами волонтерок, з кожним роком організовувати його все легше. Люди вже самі приходять і кажуть, що хочуть танцювати, співати, дати свої вироби на продаж. Картину на аукціон, організувати благодійний ярмарок чи ще щось у межах благодійного вечора.

— Всі вони янголи для наших дітей. За ці роки долучилось дуже багато людей. Коли не було вірусу, карантину, ми щотижня проводили у відділеннях з дітками заняття, майстрині. Роблять пряники, вироби ручної роботи. У нас була навіть черга майстрів, щоб провести майстер-клас для дітей, — додала Ольга.

125222121 386554019358944 7312596727697962740 n

***

Ольга каже, окрилюють волонтерок історії їх підопічних – переможців. За словами Наталі, найцінніші моменти, коли їй телефонують підопічні фонду, які одужали й вже створюють свої сім’ї. Коли радяться не в лікуванні, а в подальшому життя і довіряють волонтеркам.

— Так круто, коли у 2016 році у нас була підопічна Аня Гладощук їй тоді було 16 років, а зараз вона заміжня і в неї народився синочок. Коли знайомишся дівчата змарнілі з синцями, без волосся, на гормонах. Весь час заплакані й нещасні. І потім дивишся як через декілька років вони розквітають, стають красунями, успішними, закінчують школи, хтось виходить заміж, в когось народжуються дітки, тоді в мене мурашки по шкірі. Тоді крила розправляються і ти розумієш, що заради таких моментів не можна кидати. Це окрилює, допомагає, підштовхує і не дає рукам опуститись, — каже Ольга.

Перерахувати благодійну допомогу можна за реквізитами:
для допомоги пацієнтам гематологічного відділення дитячої лікарні:

Рахунок БО МБФ "Янгол життя"

ПАТ КБ «Приватбанк»,

Р/рахунок UA38 323583 0000026006052917335

ЕДРПОУ 40707580

Номер карти Приватбанку для благодійних внесків: 5169 3324 0686 9423

Платежі через Приват24 на реквізити фонду за посиланням.

Деталі за телефонами: (098) 003-19-29, (066) 165-39-67 (Ольга); (099) 038-17-50 (Наталія).

 

Ірина Маслюкова, фото з архіву волонтерок
(хуже) 1 2 3 4 5 (лучше) 
 
13.11.20 13:39 by admin




Ваш комментарий к статье "Як у Кропивницькому для онкохворих дітей працюють «янголи життя»"
Имя*
(max. 40 символов):
Email:
Сообщение*
(max. 6000 символов, осталось ):
Оформление текста: [b]Жирный[/b] [i]Курсив[/i] [u]Подчёркнутый[/u]


Все категории :: Последние статьи